Wednesday, August 25

Boleh ke tidak?

salam...

baru-baru ni kan adik aku sakit.. sakit ape? refer to this & this ok? malas nak terang balik. hehe ;p okay berbalik kepada topik asal, disebabkan sejak hari ke-2 puasa sakit nye makin menjadi-jadi dan teruk maka pelbagai cara la kami sekeluarga berusaha mengubati die. dan bermacam-macam ustaz la datang rumah tu... kebetulan masa mula-mula sakit adik aku tengah uzur. so jumpe ustaz yang mula-mula katanya boleh baca ayat quran dengan niat zikir... ok lah kan.. tapi sbb adik aku tak elok lagi so bawak la jumpa ustaz lain pulak. tapi kat ustaz ni die marah adik aku baca ayat kursi. katanye haram baca! aku pon dulu belajar ustazah/ustaz kat sekolah kata haram. tapi ntah kat mana aku dengar plak ada yang kata boleh.. jadi aku sudah confuse.. boleh ke tak boleh???
last sekali ustaz dari UIA yang datang ubatkan adik aku, kata boleh. kalau tak apa kita nak gunakan sebagai pendinding masa uzur kan? betul jugak kan?? so ade sesiapa yang tau sebenar-benarnye? sila lah share ye ;p

nota kaki : nanti aku update pasal sakit adik aku ni. sekarang tak sempat nak karang. sebab panjang lebar cite nye. heee ;D

Thank you for reading ~!

2 thought(s):

..she's s0 e!Ra.. said... Reply To This Comment

yunk, i takde la pandai sgt..but frm my lil knowledge..baca ayat kursi masa uzur dibenar kan.. :)

n a d e a said... Reply To This Comment

as far as i know pun boleh. sbb i pon mmg bace ayat kursi time uzur especially b4 tido.. tp ustaz sorg ni mmg marah betul. tros confuse kejap. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...