Tuesday, August 24

cerai

salam...

baru-baru ni aku dapat tau yang sorang kawan aku sudah bercerai.. gerun aku dengar. dorang kahwin pon belum sampai 2 tahun dah cerai? MasyaAllah... nasib baik belum ada anak. kalau tak anak yang jadi mangsa... sebab musabab penceraian aku tak pasti sebab sebelum aku dapat tau diorang bercerai aku tengok status kawan aku kat fb ok je. tup tup cerai.. dan tadi aku terbaca blog die, rupanya ex-husband die lafaz cerai melalui sms je. SMS? talak 3 lagi... memang zaman sekarang ni lelaki cepat sangat jatuhkan talak ke? ntah lah. i'm not in their shoes.. aduhhhh. kesian betul. tapi aku nak nasihat pon tak pandai sebab aku bukan nya ada pengalaman... cuma aku cam terfikir biarlah aku kahwin lambat asal jangan jadi cerai berai ni.. tak rela ok.. tapi tu la takdir tuhan.... mintak dijauhkanlah... amin

nota kaki : sahabat, apa yang aku boleh katakan, banyak-banyak bersabar.. everything happens for a reason okay..

Thank you for reading ~!

2 thought(s):

Puan nadxoxo said... Reply To This Comment

alahai sedihnya. lagi kesal sebab melalui sms :(

n a d e a said... Reply To This Comment

tu la kan... dah la pakai SMS, talak 3 lagi tu! ishhh :((

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...