Thursday, April 16

Cashback when you spend online through ShopBack !

Salam

Holla online shoppers ! This is for you. Uols pernah dengar pasal ShopBack? Apa ShopBack tu?

Cashback is really just "getting cash back" - when you spend online through ShopBack, we give you a portion of your purchase back as cash!


Wow... don't you ladies lovessss this ? For online chronic shopaholic like me, I definitely love this ! Harus la sebab boleh dapat cash balik.. Maksudnya dapat la saving balik dari total damage yang dibuat kan. Muahahahah ;p


Why use ShopBack ?




Banyak stores yang participate dalam ShopBack ni such as Lazada, Zalora, Agoda, Groupon, Luxola and many more ! Alahai rugi lambat tau sebab boleh jimat banyak kalau awal-awal dah sign up ni...




How to use ShopBack

Easy ladies.. I believe if you are online shoppers for years this should be hassle free and at your fingertips je ..Am I right? Teeeheeee :p

Shop with brain I called this. HAHAHHA So let's shop more with ShopBack and save more simultaneously ! 

Nota kaki : I've made my 1st purchased tru ShopBack the minute I sign up. Hahhaha.. Typical me



Thank you for reading ~!

Tuesday, April 14

#frznd Pregnancy Journal - 1st Trimester

Asslammualaikum...

Iols nak share sikit pengalaman 3 bulan pertama mengandung ni..

5 weeks - 8 weeks 
Lansung takde morning sickness. Sampai terfikir betul ke pregnant? Nasib baik masa pergi klinik private untuk confirm hari tu dah siap scan (5 weeks) dan memang nampak kantung. Hehehe.. Masa ni jugak asyik nak make up. Pakai lipstick semua warna terang (I used NYX soft matte lip cream code Ibiza, Prague & Addis Ababa). Hari-hari before pergi kerja wajib selfie ! Blame the hormone pls. Hiks ;p

6 weeks pregnant.. Attending my cousin's wedding.. Pakai NYX SMLC code Prague


9 weeks - 12 weeks
Ha masa ni lah start segala sickness.. Morning sickness that last all day :( Muntah tak kira waktu. Masa ni memang lembik.. memang tak keluar ke mana.. Balik rumah mertua pun tak.. So fragile... Sobsss.. Rasa malas menguasai diri... Make up pun tidak.. Bibir kering gila... Asyik nak tidur... Tak lalu makan lansung... Kalau makan pun nak home cooked meals je or fast food... Yang paling ak ingat breakfast iols nak makan nasi lemak bungkus daun pisang/kertas minyak. Tu je nak hari-hari. Tapi makan sikit je.. Masa ni memang rasa betul-betul preganant.. HAHAHAH.. Dan jerawat pun mula menonjolkan diri... Besar-besar pulak tu... Stop online shopping ! Memang lansung tak shopping. What an achievement for a shopaholic like me ! hahahha

Basically tu je la yang aku ingat pasal 1st trimester.. Masa ni berat tak naik, tapi tak turun jugak.. Maybe sebab kerja aku tidur je tu yang tak turun kot. Hahahaha.. Hari-hari google pasal pregnancy... Nasib baik lah desk baru ni kerja tak sebanyak previous unit.. Allah punya perancangan kan.. Kalau tidak mesti lagi lembik la aku...

Apa pun alhamdulillah.. 1st trimester dah lepas... Fasa yang sangat fragile... Takut miscarriage... 

Nota kaki: Nanti iols share 2nd trim pulak yang bakal berakhir dalam 3 minggu je ni.. 

Thank you for reading ~!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...