Friday, May 29

#frznd Pregnancy Journal - 2nd trimester

Asslammualaikum....

Lama tak update pasal pregnancy journey.,.. Hehe biasalah mood blogging ni up and down... As I type this aku dah 8 bulan pun... Dah halfway 3rd trimester.. Dah tak lama nak jumpa my baby boo.. InsyaAllah...

Okay jom tengok pengalaman sewaktu dalam 2nd trimester...

4 months pregnancy

Nothing much.. Masih lagi loya dan sesekali muntah.. makan masih tak lalu... Berat masih maintain sama macam awal pregnancy.. MGTT done at 18 weeks. Result, normal. Alhamdulillah...

5 Months pregnancy

Alhamdulillah dah takde morning sickness ke apa.. Masa ni rasa macam bertenaga sikit.. Baby bump semakin obvious.. Ade la mengidam sikit-sikit.. Nak makan pulut kuning. Sekali husband iols pergi order 1kg pulut kuning.. dia ingat nak buat kenduri ke apa? HAHHAHA... Masa ni dah seronok layan baby quickening/kicking in my belly... Rasa heaven sangat.... Precious moment... Berat mula naik sikit-sikit... Pergi scan gender di private at 21 weeks.. My baby tanpa rasa segan tunjuk gender.. XX or XY? kita tunggu... Dah start searching for name & beli sikit-sikit keperluan baby... #babyHF it is ! 

6 Months pregnancy

Baby bump semakin membesar... Semakin mengah.. Cannot stand too long.. rasa nak pengsan kalau berdiri lama-lama... Dah mula rasa sindrom CTS (Carpal Tunnel Syndrom).. Hidung semakin mengembang macam Shrek dah aku tengok ! HAHHAA. selera makan maintain.. Takdela makan banyak mana tapi weight gain skyrocketing sampai naik dari yang sepatutnya... Berat baby mungkin? HAHAHHA... Strecth mark start developing at this stage. I is super duper sad T____T Walaupun iols start sapu minyak seawal 3 months pregnancy (tapi tak consistent) tapi strecth mark tetap muncul... Luckily my husband tak kisah sangat.. Tapi iols yg kisah sebab buruk sangat rupanyaaaaaa.. uwaaaaa... Mungkin sebab berat naik banyak dan tumbesaran perut naik secara mendadak dalam masa sebulan ni... Redha je lah demi #babyHF !

Tu je la secara roughly my 2nd trimester journey.. Sebenarnya iols tak ingat sangat dah.. Tapi rasanya memang takde major problem masa 2nd trimester ni.. Agak smooth la compare to the 1st trimester.. Alhamdulillah....

I found this on pinterest... 

 Untuk rujukan mommy to be di luar sana

My mom fwd this doa to me.. Jom kita amalkan sama-sama


Thank you for reading ~!

Monday, May 18

Kuih Raya 2015 pre-order now !

Asslammualaikum...

Pejam celik dah tak lama nak masuk ramadhan.. Then raya pulak lepas tu.. So sesiapa yang berminat nak order kuih raya boleh order dengan iols ok... Order sekarang, 2nd week of ramadhan insyaAllah dah dapat... 


Kindly email me at sweetdina83[at]gmail[dot]com for inquiry/purchase

Nota kaki: Tahun ni ntah dapat makan kuih raya ke tidak.. sobsss

Thank you for reading ~!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...