Wednesday, March 25

#frznd Pregnancy Journal: When the baby quickens

*Autopublish post*


Assalammualaikum

Alhamdulillah... Minggu ke-18 aku dah mula rasa baby quickening.. What an amazing feeling! Mula-mula rasa tak sabar sebab masa pergi check up semalam Dr. dah tanya, ada rasa baby gerak? Masa tu memang tak rasa lagi... Then hari ni terus rasa macam ada gerakan.. Macam ada butterfly dalam perut.. Geli pun ada... Bila rasa terus la google.. Hihi... Indahnya rasa...

Nampaknya baby suka gerak waktu malam bila dah baring.. Comelnyaaa.. Jatuh cinta ! Bila husband ada bagitau dia baby gerak tapi kesian dia tak dapat rasa lagi.. Tunggu baby besar sikit lah kot kan. Sabar ye papa... Hihi

Alhamdulillah syukur.. Bukan semua wanita berpeluang merasa nikmat sebegini.. Despite all the sickness I've encountered for the past 4 months, I love being pregnant ! Aku boleh bayangkan aku mesti rindu nak rasa baby gerak-gerak once he/she is born nanti...

Nota kaki: Aku doakan semoga semua wanita dapat merasa anugerah Allah yang satu ini... Amin...

Thank you for reading ~!

Friday, March 20

#frznd Pregnancy Journey: Diapers Free Sample

*Autopublish post*

Asslammualaikum...

Dah 20 weeks my lil one in my womb.. I've hit half-way point... Alhamdulillah... Tapi as to date satu barang baby pun tak beli lagi.. Ahaaa.. Iols awal-awal pregnancy hari tu no mood for shopping.. Tapi lately dah ada mood balik tapi shopping barang mama je sebab baju semua tak muat dah. hahaha. I need new wardrobe, PRONTO ! hiks;p ok back to the topic.. Walaupun tak beli barang lagi tapi dah ada 4 diapers for my unborn baby.. Yeehaaa... thanks to this POST aku pun laju je mintak semua sample diapers.. As for now baru 2 jenama je dapat.. Okaylah dari takde lansung kan... So to mommy-to-be out there boleh request diapers free ni.. Menjimatkan dan fun jugak...



Nota kaki: As I typed this my baby asyik gerak-gerak.. What an amazing feeling.. SubhanAllah.... 

Thank you for reading ~!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...