Showing posts with label *birthday*. Show all posts
Showing posts with label *birthday*. Show all posts

Thursday, December 12

Trip to Europe Part 1

Assalammualaikum...

Last 2 weeks aku merasa ke benua Eropah atas urusan kerja. Alhamdulillah.. Tuhan makbulkan doaku.. Sebab memang plan nak pergi this month untuk lawat Faiz sambil shopping during boxing day.. But due to tight budget and after having a second thought, plan tak jadi.. Tapi hari-hari lah cakap dengan mama nak pergi London ! Hari-hari okay... HAHAHAHA.. Allah tu maha kaya.. Siapa sangka aku dapat jejak juga akhirnya... Walaupun bukan holiday tapi tetap bersyukur.. Alhamdulillah..... :)

My airport fashion... HAHAHA>fashion la sangat dak gemuksss ni ;((

 My parents. I love them infinity... Kejap je diorang hantar.. Pastu dilepaskan aku bersama paprazzi MFM.. HAHHAHA

Ada paprazzi MFM amik gambar I... Auww terharu.. HAHAHAH

Lagi gambar dari paparazzi MFM... 
Nampak tak kasut tali pink tu? My early birthday present. ;))

My trip to Europe start from 23 November 2013 untul 2 December 2013.

 

Flight from Malaysia on 23rd Nov, 10.30am... The journey took more than 15 hours (normally 13 hours je kalau direct flight) to reach Heathrow Airport due to unfortunate event..

Seated at 55K.. Sebelah seat kosong.. Tapi yang hujung Mat Salleh.. Depan minah salleh belakang pun mat salleh.. Aku dikelilingi giant and orang putih.. HAHAHHA

Airbus A380 ready to take off

Masa ni perasan berbaur.. Nervous yet excited.. Nervous sebab aku tak sempat jumpa sekreteriat for this trip.. So aku tak kenal sesiapa dalam flight ni (boss naik business class). Risau sampai Heathrow macam mana nak cam diorang? Macam-macam fikir... Excited sebab tomorrow  (24 Nov 2013) it's my 30th birthday which I will celebrate in London and I'm gonna meet adik kesayangan once I reach hotel ! Heeee ;p

During the journey aku tak selesa sangat due to some reason:
  • Aku masih fikir camna sampai Heathrow nak jumpa sekreteriat ni.. HAHAHA.. typical me memang suka fikir2 hal mcm ni
  • Perut masuk angin, then sakit kepala, tak lalu makan... sobssss
  • Mat/minah salleh around me kuat minum beer/wine walaupun daytime.. Bau beer/wine sangat busuk membuatkan aku hampir nak throw up ! Seriously tak suka !!!
  • Seat tak boleh nak adjust so duduk tegak dalam for the fisrt few hours... Sakit woooo
  • Dapat tidur kejap then kapten buat announcement our flight kena reroute to Dubai for emergency landing. Ada passenger critical. Patutlah nampak cabin crew busy ke sana sini then nampak ada drip air and so on... 2 hours more to reach Dubai... 
  • Hati dah tak sedap balik sebab my brother dah tunggu kat hotel.. Harap-harap sampai DUbai boleh connect wifi untuk inform dia...
  • Sebelum sampai Dubai nampak lady yang sakit tu ke toilet. She's irish and 24 years old and travel alone. 
  • Once landing, this lady terus collapse... Seriously... Mcm ER dah dalam flight... Cabin crew, captain semua turun check condition then Doctor pun ada buat CPR... Tempat tu di pasangkan selimut sebagai hadang dari pandangan passenger lain... Kejap-kejap dengar Doctor yelled, SUCTION.... ADRENALIN.... HANDS OFF...CLEAR... Aku ni bukan tau sangat apa yang jadi.. cuma aku tau doctor buat CPR lama jugak... almost half an hour... Tapi bila Doctor dari Dubai sampai passenger tu disahkan mati... T___T Ya ALLAH trauma sekejap.. Rasa ntah.. takut.. teringat family kat Malaysia.. Uwaaa
  • So kena lah settle kan semua.. Pindahkan the dead body out of flight... This time semua passenger kat depan kena ke belakang bagi laluan...
  • almost 3 hours stranded kat Dubai sebab cabin crew kena disinfection tempat passenger tu, replenish food, isi fuel and so on... Kejang kaki aku duduk tak gerak ke mana.. dah la takde wifi.. aduhaiiii...

The only pic I manage to snap at Dubai Airport... I think I saw Burj Khalifa Dubai tapi tak sempat snap.. What a waste...

6 hours plus to reach Heathrow !
Lambatnya rasa T___T
Sepanjang dari Dubai ke London pun tak lalu makan...
Rasa macam takut.. Badi mayat kot?
So pasang MP3 ayat al-quran sepanjang perjalanan.. 
Nasib baik dapat tidur kejap sebab Malaysia time dah pukul 12 lebih...

Alhamdulillah
Around 8pm (local time) reached Heathrow Airport...
1st thing sampai connect wifi.. Kena inform adik aku.. Luckily terjumpa other delegates from PJ council yang join this trip.. Lega sangat !!! Padahal puan ni duduk tak jauh pun dari aku masa dalam flight... HAHAHHA

London punya imegresen sangat strict.. Habis ditanya details sebab apa aku ke London.. Nasib baik lah dah print surat tujuan ke sini..
Alhamdulillah jumpa all the delegates then we off to hotel... Sejuk lah Lodon.. tapi still bearable.. Aku senyum lebar sebab masih tak percaya dah sampai London... ;))

My 1st pic. Harrords, London ! Sorry gambar blur sebab amik masa dalam coach... Excited !

Christmas is coming.. so Kota London dipenuhi dengan pelbagai jenis lampu and christmas tree !

We stayed at The Cumberland Hotel, Oxford St London... 

Sampai lobby hotel terus lega sebab jumpa adik.. Rindu ! HHEHEHE.. terus kenalkan kat semua tu adik aku. Kang ada yang kata aku bawak lelaki lain pulak tidur sebilik.. HEHEH

Okay itu aje untuk kali ni...

Doakan aku rajin untuk update episod seterusnya...

Nota kaki : 2013 is my lucky year.. So many good things happened to me.. All praise to ALLAH... Syukur ya Rabb

Thank you for reading ~!

Saturday, November 24

Wishing Myself a Happy Birthday!!!

2.24 am- 24 November 2012


It's my XX birthday and I don't regret growing older..
Here's wishing myself a gorgeous birthday. I wanna take time to thank Allah for all that I have. May Allah bless me with peace, health and happiness. May I gather the courage and conviction to realize all my dreams. May I consistently work on my negative traits and become a better person... Bersyukur pada Allah swt yang masih beri aku kehidupan walaupun aku seringkali lalai daalm menjalankan tanggungjawab kpd-NYA
.Ku pohon pd mu ya Allah semoga hidupku diberkati, bertambah iman kpd mu Ya Allah.
Insya Allah

to me !

Nota kaki : thank you mama & ayah for everything. I wouldn't be in this world without both of you.

Thank you for reading ~!

Tuesday, March 13

A day with BFF

Assalammualaikum...

Haa tak tau nak letak title apa  sebab entry kali ni consist of 2 part - Qeisya's birthday bash & meeting with BFF. So 3 Mac 2012 hari tu aku berkesempatan pergi celebrate birthday Qeisya~ Who's Qeisya? Qeisya ni anak kawan sekolah ku.. So plan pergi party tu then nak lepak dengan BFF. Konon nak celebrate February babies. Celebrate la sangat kan. HEHE. So theme untuk party ni Pink + White + Purple. Aduhai aku takde baju yang sesuai. So pakai je apa yang ada...

Plan punya plan aku pun ke PJ jemput bestie sorang ni. Hari tu punya jam lain macam ! Semua jalan jam gila ! Aku rasa nak beli kapal terbang mengenangkan traffic jam hari tu. Dugaan betul. Nasib baik sampai je party tak start lagi. Jom tengok gambar yang ada...

Qeisya's Birthday Cake.

Birthday girl ~ Si comel Qeisya Qaisara..
Happy 1st birthday Qeisya ~! Auntie Nad doakan Qeisya membesar dengan sihat dan jadi anak yang solehah.. Amin...

Cupcake & Red Velvet..

Apam polka dot !


Comel kan?  Siap kena pakai tag lagi... Auntie Nad ;))

 
Qeisya with us. tak nampak pulak muka mama Qeisya. Gambar terpaksa di crop. HAHA
three of us.
Ooppss maafkan saya sebab semakin membesar. 0_o

My classmate... Dari form 3 sampai form 5 :)

Almost 7 camtu kami gerak ke Mid Valley. Sesi luahan perasaan sesama BFF. Serious talk okay. HAHAHA.. Konon nak celebrate February babies so aku pun dengan senang hati tempah mini pavlova. Disebabkan aku ni drive kereta macam hantu sikit jadi mini pavlova tu dah tak rupa pavlova. HAHAHA. Sorry guys... Tapi abaikan je la asalkan sedap rasanya kan? ^_~

Ni rupa Mini Pavlova yang sangat sedap itu sebelum hancur. HAHAHA ... My fav ! Nanti nak try bake pavlova sendiri. InsyaAllah

Konon nak celebrate birthday orang sudahnya aku yang dapat birthday present. Thank you kak monday  for the gift ~!

Serious talk with BFF.
Our 1st meeting in 2012. Our last meeting was on November 2011. Wedding kak monday dulu. So memang banyak nak catch up. Gossip panas lagi ~! HAHAHAH

BFF
Friendship means understanding, not agreeing. It means forgiveness, not forgetting. It means the memories last, even if contact is lost ♥

Nota kaki : Penyakit lupa aku semakin kronik. tua sangat ke daku? Sobbbssss

Thank you for reading ~!

Friday, November 25

Unexpected wishes

Assalammualaikum...

If you were read my blog than you sure know that yesterday, 24 November 2011 was my birthday ! Yes, you still can wish and send me any gift. HAHA. So yeah as usual my fb flooded with all the birthday wishes. from so many people that sometime makes me think, eh bila dia jadi kawan aku ni? HAHA But this year a bit different, apart from fb I've got quite a number of wishes from twitter & instagram. Thank you to all of you ! It definitely means a lot ! And little did I know that foursquare is one of it :) Once I check-in Nando's for dinner, I recieve this notification from foursquare...

How did he/she know that I looked nice? HAHA


But the most unexpected wishes came from Dato' Siti Nurhaliza. Yes, it's not typo guys.
DATO' SITI NURHALIZA wish me on my birthday you all ~! That's really made my day...
Can't believe it? Nahhhhh of course I printscreen the proof for you. HAHA..
See with your own eyes ^_~


Enough, no? Then you, yourself go to her twitter and see it by yourself ! HEHE
How did she know that yesterday was my born day?
Of course I've requested for it. LOL.
Ye la, aku bukan dikenali ramai pun.. HAHA. Even a close friend pun boleh tak wish kalau takde fb ni kan?
But then, who cares. I bet there are a lot of fans out there request the same thing from her. Yet I'm one of the lucky birthday girl * Smile to ears *

So yeah, you know we can not run away from age. It is like death and taxes. Hence I love my birthday and always feel grateful to still be alive. Alhamdulillah ;)

Nota kaki : I can't thank you enough for all the wishes. I'm immensely touched ! XOXO



Thank you for reading ~!

Thursday, November 24

24 November 2011


 I'm not afraid of counting years;
         Each year is a new myth exploded. 

I'm not afraid of wrinkles and gray hair;
         This body is how I navigate through the cosmos, so I try to love it and be kind. 

I'm not afraid of death;
         It is only the final myth to unravel. 

I'm not even afraid of the devil,
         because it is our adversary who gives us life's most precious gifts.

Simply beacuse life is great at any age ! Alhamdulillah.


So I wish myself a happy birthday, for I am happy to be born in this body, this time and this planet!


Thank you for reading ~!

Monday, October 31

One of my favorite month is about to begin.


November 
Looking forward to November. Should be interesting. Looking forward to it, assuming things change.

Please surprise me with something mind blowing this year.
Please don’t disappoint me like last year.

Love,
NadEa emeRaLd

Thank you for reading ~!

Monday, October 3

Nayli 1st birthday

Assalammualaikum...

Weekend lepas aku pergi rumah Kiey, kawan FSTEP ku merangkap roomate semasa di OBS dan jiran aku sekarang. I just realized that we live in the same neighborhood. Selang dua lorong je. It takes approximately less than 10 minutes by walk to reach her house. What a small world ! 
 
Tapi memandangkan pada hari kejadian hujan, jadi aku pun berkereta la ke majlis itu. Lain kali je aku jogging pergi rumah ko ye kiey? HAHA ;p
Biasalah bila jumpa borak-borak kejap mostly pasal hal kerja.... maklumlah walaupun dekat tapi dah lama tak jumpa.. Ni pun 1st time aku jumpa si cantik Nayli ni ! She's so adorable, beautiful. What I adore her most is her eyelashes ! Tak payah nak berbulu mata palsu seperti RCW okay.. Sebab dah semulajadi panjang, lebat & lentik ! Aku rasa kalau RCW tengok confirm menangis. *exxagerate* Kalau kita nak dukung mesti dia kata "nanaaaak" tapi amik je. Kalau budak lain kata tak nak mesti nangis.. Si Nayli ni tak... Walaupun dah ngantuk elok je.. Tak meragam lansung... Cuma dia mahal dengan senyuman je... HEHE

Tak lama lepas tu knot pun sampai.. Barulah makan-makan... Makanan ada pelbagai. But the one yang caught my attention is brokoli ! Aku tak sure nama masakan ni apa.. Tapi memang sedap.. terbaik ! Senyap-senyap aku tambah 2x. HAHA. mana lah tak besar kan.. ishhhh =D

Okaylah enough with the ramblings. Mari tengok gambar... Banyak dekat camera adik knot.. Ni semua dari hp aku je...




*cupcake ni sangat comel ! I like ;) *




Nayli with auntie Nad yang semakin membesar & auntie Knot yang semakin mengecil. HEHE




*Kiey & her adorable 1 year old daughter, Nayli *




*the only pic yang Nayli pandang camera*

To Nayli,

Happy 1st Birthday sayang.. Semoga Nayli membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah.. Amin...




Nota kaki : Masa depan masih kabur...

- Posted using BlogPress from Nadea's iPhone
Thank you for reading ~!

Friday, July 15

Reading material

Assalammualaikum

Just a quick update.



These are the reading materials that I need to study and master. Its a lot ok ! Its not an easy task I must say. But I have to do. Sigh.

Anyways I need my luck. Will you wish me luck peeps? ^_^

Nota kaki : this is my final chance. If I failed to grab it, goodbye then !


- Posted using BlogPress from Nadea's iPhone
Thank you for reading ~!

Thursday, March 31

I wish


It's already April. How time flies. fuh~ I'm not a fan of April. Kalau lah boleh escape April kan bagus. HAHA

So April, please be magnificent ok?

Nota kaki : a week away till your birthday. I hate myself just because I remember about your birthday !
Thank you for reading ~!

Thursday, February 24

Better late than never

Assalammualaikum

Pada 14 Februari yang lepas aku dan kawan-kawan 1 batch (kira my circle of friends di office) pergi ke 4happyseason restaurant to have a dinner. Katanya nak makan bersama-sama since dah lama jugak kami tak gather. But I know from the start there's hidden agenda. HAHA. Sebab? Ala I can sense something fishy la sebab aku dipaksa dan terpaksa join ok. Walaweh ~ Biasa kalau aku takde diorang proceed je. Ni bila kehadiran ku compulsory, boleh agak la kan? Kah kah kah. Lagipun birthday aku dan Ana je yang belum celebrate. Eh eh terbocor plak rahsia. HAHA.

Okay lah malam tu bukan lah dinner biasa ye. Ianya dirancang untuk meraikan aku dan Ana. Mind you, My birthdate was on November & Ana was on December. Its belated actually. Wayyyyy belated I must say ! HAHA. But who cares? It's the thought that counts rite? Oh before that I want to  say thank you so much to my beloved besties for the birthday present ! YES. Aku bukan sahaja diraikan tapi dapat hadiah juga you all !


Aku dapat novel ni dari my beloved girldfriends, Fad & Ayu. Thank you !! I am so touched. Sebab harga buku ni still belum turun. A bride-to-be ni siap text aku tanya dah beli ke belum buku ni? aaaahhhh... sayang korang ketat-ketat ! Oh btw aku dapat hadiah ni pun belated. Pada 31/12/2010. HEHE. Tak kisah la. Jadi kalau ada yang nak bagi hadiah, aku masih terima. Valid till 23/11/2011 ok? HAHA.

Okay back to the surprise birthday celebration (konon nya surprise !) Malam tu kan V-day (eh aku anti v-day ok) so memang lah ramai dekat restaurant tu. Tapi kawan aku dah reserve untuk 10 orang. Aku orang 1st sampai, biasa lah aku kan punctual. HAHA. Bila tanya takde reservation nama kawan aku. what? Cari punya cari rupanya dia tulis nama kawan aku Aina. Tapi sebenarnya nama dia Enah ! Aparaaa !!

Oh btw kitorang duduk di bahagian winter sebab tu je yang boleh cater kitorang seramai 8 orang. Then masing-masing pun order la. Aku seperti biasa la order Lamb Chop. Lepas tu dalam 15 minit camtu baru bagitau segala order yang ade chop or dengan erti kata lain dah habis. Ooooeemmmjeeee.. How come? Malam tu kan memang expected la crowd ramai sebab V-day kan. Siapa lah manager on duty tu? Aku dah angin dah. So ramai-ramai tukar menu.

Dalam masa tu kami pun borak & sambil tengok gambar wedding Suraya. Cantik-cantik belaka. Then sampai lah makanan yang simple macam tom yam, shark fin. Makan apa yang ada dulu. Sejam berlalu dalam pukul 10 ada seorang waitress tu datang tanya " Lilin ni nak cucuk kat cake ke? Ni ke yang nak celebrate birthday tu?" haaaaaaaaa.. Aku gelak sakan okay. Ada ke patut tanya camtu? Wasn't it supposed to be surprise?? Ni those yang planning pulak kena surprise !! Kah kah kah. Okay fine. Sangkaan ku tepat sekali. Lepas tu biasa lah nyanyi bersama-sama lagu "happy birthday" itu. Heeee ;p Cake malam tu perisa choc mud from secret recipe. Sedap ! then sembang-sembang lagi... Clock is ticking. Tik Tok... almost 2 hours after that, makanan still tak sampai !!! Sengal kan? Masing-masing dah lapar gila. Aku dah geram masa ni. Bila pergi counter, datang lah satu persatu makanan. Tapi aku punya still tak sampai. Since aku sekarang bukan duduk di tengah kota, jadi harus pulang awal sebelum 12 seperti Cinderella. HAHA. 11.30 sharp (ikut jam aku) makanan memang tak sampai, aku terus pulang.... !! yeah. tanpa makan. How sad is that ?? Patut nya malam tu malam yang akan dikenang sebab aku diraikan tapi it turned out, a bad experience once in a lifetime !!

 blow the candle !

Ni ada sikit kata-kata buat restaurant owner/manager, please ensure that your stocks is enough  to cater ALL your customer and extra staff to handle that especially on Public Holidays ok? Eceh aku bagi nasihat konon. Ahaks ;p

But luckily aku dah 2x ke restaurant ni. Food wise, memang ok. Sedap. Service wise pun ok je before ni. Cuma malam tu je spoil. Kesian kat kawan-kawan ku yang 1st time datang. Dan aku tak serik untuk ke sana lagi.

So kalau sesiapa yang teringin nak ke 4happyseason sila lah ke Wangsa Maju. Restaurant ni unik dan laind ari yang lain. Sila google untuk info selanjutnya. HAHA

To put in a nutshell, it was the best birthday I ever had !
So here I wanna say THANK YOU SO MUCH guys for all your efforts ! Even though I kinda knew it from the start. I really appreciate it. You guys made my day ^_^


Moral of the story ; Its the thought that counts ! So better late than NEVER ! Speaking of this, hatiku masih lagi terasa dengan certain friends yang aku boleh katakan tak appreciate aku sepenuhnya. I don't want to point finger, but siapa makan cili, dia terasa pedas ok? HAHA. sarcastic !

Thank you for reading ~!

Monday, November 1

Hihi Byebye



Goodbye October! 
Hope to see you in 2011...

&&

Welcome November!

The most awaited month!


Nota kaki : this is scheduled entry. TQ


Thank you for reading ~!

Tuesday, June 22

look out point, ampang

Assalammualaikum wahai pembaca blog ku sekalian... heee ;p

akhirnya berjaya juga aku update :D hoho. laptop sejak 2-3 hari ni asyik buat hal. sebenarnya entry ni kalau boleh nak publish ASAP. tapi tu la baru hari ni berkesempatan.

ok la last weekend aku dan kawan-kawan ofis buat surprise birthday party buat sorang member ni. kali ni kitorg pergi look out point, ampang. sapa tau tempat ni?? dulu orang panggil menara tinjau je. but now commercial name tu la look out point. ade website lagi okay. so apa-apa boleh clik SINI

tempat ni sangat cantik okay~! boleh tengok kuala lumpur di waktu malam~ magnificent view over entire city!! how cool is that? tak percaya meh tengok shot yang berjaya aku ambil. *saya guna camera hp saje. jd sila maklum kualiti gambar yang tidak seberapa ok*



city of light~ the view up here is what amazes us !!


table for two~ sangat romantic okay. cepat ajak suami/tunang/bf korg dtg sini.~


kat sini la kitorg dinner. not bad. price range standard la dlm RM30++ per person.
ade lagi dalam 2-3 restaurant lain jugak. so next time aku datang gotta try others rest!


This is my dinner for that night~ sedap okey. ape tah nama. tapi lamb la~

memandangkan ramai yang tanya tempat ni kat mana, okey ni aku ade bagi map sekali.. senang je nak pergi sebenarnya. tapi mana yang tak tau kawasan ampang tu maybe la tak rasa senang sgt sebab signboard tak banyak...




in a nutshell, the place is highly recommended for you to visit... its so refreshing !! the view were spectacular and breathtaking~!! go n visit ok ;)


*for muslim kat parking bawah ade surau.. so don't worry.
*kalau nak datang weekends better buat reservation sebab ramai sgt.
*kalau ade DSLR lagi best... sebab gambar akan jadi macam ni.. sila scroll

*
*
*
*
*
*
*
*


picture credit to
http://www.vkeong.com

okay itu sahaja.. sekian :D

notakaki : lepas ni aku nak pegi i-city & broga hill pulak. ;)


Thank you for reading ~!

Monday, November 23

speechless

salam

heee ;) im counting hours to hit 26.. *wink*


just wanna say
betapa terharu nye daku bile ada yang sudi buat surprise birthday party buat ku...
heee ;) xpenah ok!
seumur hidup xpenah ade.. this is my 1st time experience.. kesian kan... hahah ;p


well thanks to my teammate! u guys really made my day... pandai korg berlakon kan! tsk.
malu i bile sume nyanyi kuat2 .. lgpon my birthday is tomorrow.. this is early celeb sbb esok i on leave... thanks a lot! this is surely one of the greatest moment i ever had.... ;)



notakaki: i lahir pada 24 nov 1983 pada pukul 2.24 am... seberat 1.49kg.. can u imagine how small i am? heee ;) alhamdulillah... syukur tuhan masih panjangkan umur.... :))


Thank you for reading ~!

Wednesday, July 8

sayang MAMA

SELAMAT HARI LAHIR BUAT IBUNDA TERCINTA
muahhhhhh ♥






notakaki; uits... skang takleh on9 lelama.. penat sangat.. cepat je dah tido.. so ni je yang dapat buat.. tak sempat nak reka ayat cantik-cantik untuk mama.. hanya ni je...



Thank you for reading ~!

Sunday, November 23

25 here i come!!





salam..

less than 24 hours im gonna turn 25 :)
owh.. rasenye spt br smlm je 24.. hehe :)
alhamdulillah.. bersyukur sgt sbb masih berpeluang menyambut hari lahir yg ke 25 & masih bernafas tanpa ade sebarang penyakit (kronik mahupun tidak)

wpun sthn da brlalu masih byk wishlist yg masih blom dicapai.. obviously!!! hehe ;)
ingt lg last year xceleb pon bday.. knape? sbb i need to attend PAC (PTD Assestment) kt kemaman tganu.. huhu sedey jek.. da la jauh dr family, then kne wat sume2 xtvt yg sgt xsuke.. owh i xbrminat nk jd PTD ok. but then my mom yg suwuh.. i pn apply la.. then g exam.. tetibe jek leh pass exam tu..! erk?? sbb sblm ni dgr sume org kate ssh exam PTD tu.. for me ntah.. kalo i pass tu nasib kot? heh my general knowledge not that good tho.. hehe ;)
mase tu tewus apply cuti.. the assestment is frm 23-24 nov (according to the letter la) went there on 22.. stay kt cherating.. heee ;) best nye dok tepi pntai but xleh nk mandi sbb ombak besar.. :(
on the day itself smngt la nih pegi... me antara yg trawal smpai.. biase la.. semngat & neves.. ahaks ;p then rupenye the assestmnet is frm 23-25nov!! OMG!!!! tewus terkesima.. isk.. cmne ni.. baju bwk cukup2 je.. then my mom pn mmg check out esok (24nov). mase tu da rase xbest sgt!! nk x nk pegi la pekan kemaman tu beli bj kurung n all la.. mase tu da bengang da.. da la i cm xberapa nk jln2 kt situ sbb takut bump into sumone yg i purposely dnt wanna meet forever!!! luckily xjmpe pon org tuh. heh.. ;)
sudah nye.. on the day itself (24nov) xrase pn mcm bday, n dok kelam kabut did all tasks to pass the assestment and it turned out that i failed! heh xlepas smpai interview pon.. its ok sbb mase tu i da taw i dpt join training ni.. ekekkeke ;p but my mom la yg frust.. sori mama.. i did my best but its not my luck....

but then tu sume thn lepas.. how about this year?? dunno yet.. wish sume ok la... xkesah la ade celebration ke tidak.. yg pnting masih lagi bernafas di bumi ALLAH ini.. amin :)


Thank you for reading ~!

Wednesday, November 19

fire drill + birthday wish

salam..

1st
hari ni de fire drill kt ofis. dlm kul 10 td.
gler penat skang ni
bygkan la dr level 26 turun ke bwh.. turun gune tangga okey
dgn pkai heel nye.. menggeletar kepala lutut
smpai bawah je da berpeluh2.. nasib baik bwk kipas skali.
hurm... penatt nyerrrr!!!!
jap g time lunch nk g tdo kt surau.. konfem nyenyak nyerr!
hehe ;)


2nd
nk wish akak kembar ku Zila & Rina happy birthday yg ke 26..
heheh :) smoga kakak berdua murah rezeki, pnjang umur & diberkati Tuhan hendaknyerrr...
utk kak zila, bile lg mau bina masjid?? kte nk pegi ni. ari tu kak rina nye kte da missed! hehe :)
lalalalalal~~ ^_^

Thank you for reading ~!

Wednesday, July 30

to birthday girl, yaya

this entry special dedicated to
lil sista, ALIAA FARHANA a.k.a YAYA
HAPPY BIRTHDAY YAYA
may GOD bless y0u
may this year bring u m0re j0y & happiness
:))

Thank you for reading ~!

Tuesday, June 17

birthday present


hurm.. my mom's birthday, PN HAJJAH JAMAIYAH BINTI RAMLI is just around the corner. so i wanted to buy a present, i might say a veryyyy nice present for her. but i really don't have any idea right now what i should buy for her. baju, da biase sgt. since mama sendiri mmg slalu beli baju. handbag pn da belikan, plus mama pn baru dpt mase teacher's day ari tu. maybe a wallet/ purse kot? which one eh?? any idea guys??

...............................................................................................................................................................................





Thank you for reading ~!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...