Wednesday, August 17

Iftar at Ayam Bakar Wong Solo

Assalammualaikum...

Hai... another iftar entry ! HEHE.. biasalah.. saja nak menduga korang di saat-saat hujung ramadhan ni... ^_^

Okay semalam berkesempatan berbuka dengan Miss Izah ni... Kami berbuka di Ayam Bakar Wong Solo, Bangi.Oh ya ni pun memang tempat favorite aku dan kwn-kwn di office untuk lunch terutama hari Jumaat.. Heee

Apa yang special nya restoran ni? Of course la sambal yang pedas ! Aku sebagai seorang yang mencintai kepedasan, haruslah excited makan kat sini....So far aku  pernah try Ayam Penyet Wong Solo ni je...





Tu dia, kami punya menu...

 Set ayam penyet (Nasi, ayam, terung berlada, salad,timun,tempe,tauhu) - RM10.90
Terung Berlada - RM7.00
Tempe/Tauhu - RM5.00
Jus Mango - RM5++ (tak ingat harga sebenar)
 Jus Semangka (watermelon) - RM5++

Bulan puasa ni Wong Solo ada tambahan 2 canopy kat bahagian luar. Di setiap meja juga ada tersedia kurma & buah.. Pihak restoran juga ada menyediakan surau. Senang nak solat maghrib.





Inilah yang dikatakan, orang tamak selalu rugi ! tengok tu pembaziran telah berlaku. ish ish -_-

Last but not least of course la gambar yours truly dengan Miss Izah. And of course edited version! Heee ;p





Nota kaki : Do expect another 1-2 iftar entries coming up soon !

- Posted using BlogPress from Nadea's iPhone
Thank you for reading ~!

11 thought(s):

Miss Izah Mohamed said... Reply To This Comment

kecr liur balik tgk entry ni.. eheee

|wawa| said... Reply To This Comment

uuu..sdapnye ayam penyet..kt trg xtau mn nk cri..huhu

n a d e a said... Reply To This Comment

@Miss Izah Mohamed

HAHA.. i pun yang ;)

n a d e a said... Reply To This Comment

@|wawa|

HEHE.. tganu ada nasi dagang.. okaylah tu. ;))

Ema Laa.. said... Reply To This Comment

same jer pose ko ngan kawan ko tuh nad..heeee

.: yazlynn ;. said... Reply To This Comment

makan wong solo sek 7 eh... aj lama x g sana. hehehe lapo la plak. tp yg best tempe ngan tauhu goreng dia. cicah ngan sambal kicap..

n a d e a said... Reply To This Comment

@Ema Laa..

haha. default pose ;)

n a d e a said... Reply To This Comment

@.: yazlynn ;.

bkn la aj.. ni kat bangi punya.. kat shah alam pun dah ada eh? semua sambal dia aku sukaaaa.. hehehe

Nana said... Reply To This Comment

so far wong solo plg sedap aku rasa ayam penyet kt kl ni
tapi pedas dia masyallah berapi

Izzatie said... Reply To This Comment

Hehehe looks yummy :D

Babe, papaw ointment tu product aussie. I ada buat entri pasal benda tu;

http://ladolceizatie.blogspot.com/2011/08/papaw-ointment.html

:)

hamzah ian said... Reply To This Comment

wahh.. sedap2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...