Tuesday, March 15

American Idol Season 10 : Thia Megia



Asslammualaikum

Sebelum ni dalam entry INI aku ada share video mengenai Chris Medina kan? Too bad Chris didn't make it to the top 24. Masa tu aku frust sangat sampai aku rasa taknak tengok American Idol terus. Yes. I did not watch it. Tapi bila si weirdo Clint Jun Gamboa didnt make it to top 13 aku terus cam nak tengok balik. Motif? Sebab aku tak berkenan dengan dia. HAHA. Walaupun aku admit suara dia memang power. Tapi ada aku kesah?

Okay now let's talk about Thia Megia. I thought she is Japanese or Korean, didn't know that she is actually Pinoy! Muka nampak cam orang Jepun. She also the youngest. Baru 16 tahun tapi suara, superb ! Thia clearly has the talent, maturity and confidence beyond her age. Sangat suka walaupun aku sebenarnya tak pernah dengar lagu yang dia nyanyi. HAHA. She is one of my favorite.   Kalau korang perasan dia ni macam pemalu je. Tak banyak cakap, asyik tersenyum... Even masa menyanyi pun senyum... I like ;)) She's one of a kind. After googled some info about Thia then baru ku tau dia ni dulu semi-finalist dalam America's got talent. Ramai kata Thia ni macam Charice. My personal opinion, takde la sama kot. Maybe sebab both originally from Philiphines, then semua orang kata camtu kot? Tapi maybe aku je kot. But it turns out Charice and Thia are actually friends who met through David Foster. Cool kan? Besides Thia, ramai lagi yang aku suka dalam American Idol ni... Scotty, Lauren, Pia, Stefano, James. Aaahhh ramai lah. HAHA. 

Nota kaki : Chris Medina ada keluar single baru ! Tapi aku lupa tajuk apa. T__T
Thank you for reading ~!

2 thought(s):

efa fairuz said... Reply To This Comment

hehehe..american idol season 10 ni semua best2..the ultimate idol la kirenye..dahla Jloo jd judge, suke giler.. hehe.. chris medina tu eventh tak masuk tp 24, dia dah ada fans sendiri dah kan.. good for him n his fiance


*babe, from my opinion, sy rase maybe awak kena buat blog awk jadi normal je, no more 'read more' option after every entry..sbb sy rase, org malas nak klik kat situ so sbb tu tak ramai yg nak bace bebetul n tinggal komen..huhu.. just my 2 cents

n a d e a said... Reply To This Comment

@efa fairuz

thank you for ur concern babe!
I pon rasa cmtu. Tp sekarang not in the mood utk tukar. Sbb kena focus tukar coding semua tu. Leceh sikit. nantilah bila nak tukar template lain baru i consider utk buang "READ MORE" tu. HEEEE ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...