Thursday, March 17

Hilang 15kg tanpa perlu berdiet


Assalammualaikum

Seperti dalam entry sebelum ni kan aku ada blog mengenai Puan Jamaiyah dalam Akhbar Kosmo. Remember? Kalau tak ingat sila click link tersebut. Tapi aku tak bagi tau pun sebab apa kan? Haaaa.... ni yang nak cite ni.... Tapi tak perlu cerita banyak sebab bila korang tengok je gambar ni, korang boleh agak kan sebab apa?


Yes. Mak aku telah hilang 15kg hanya dalam masa 2 bulan tanpa perlu diet ! Ini bukan omong kosong ye kawan-kawan. Aku takkan promote kalau tak betul. Sorry lah kualiti gambar kurang memuaskan. Tapi kalau  korang perasan gambar yang pakai baju pink tu (eh mak aku yang sebelah kiri ok. sebelah kanan tu aishah la) berat mak aku 94 kg. Then gambar yang pakai baju kurung tu dah turun jadi 79kg je ! Amazing. Serious. Aku sendiri hari-hari dok puji mak aku. hari-hari aku kata 'kurus nya mama ! Nampak makin muda la' Dengan harapan mak aku belanja. HAHA. eh tak lah aku puji ikhlas. =D Tapi mak aku takdela sekurus mak orang lain. Ni pun dah kira bagus la ni memandangkan mak aku ni dah pencen. Kurus sangat pun tak elok. Tercabar aku nanti. Ahaks ;p

Setelah Google aku jumpa gambar ni dekat forum. Baru lah clear. Heeee ;p

So mari aku cerita serba sedikit produk apa yang membantu mak aku sehingga boleh hilang 15kg dalam masa yang singkat. Mak aku amalkan Debella Litchin. Memang 'litchin' habis lemak, I tell you ! HEHE. Sebelum ni mak aku pernah try macam-macam. Makan HL, JM,pergi slimming centre-tapi semua tak berhasil. Yang HL tu aku ada try gak. It dosent work for me as well. Litchin ni jugak yang bagus. Litchin ni ada dua iaitu Enzim & Fiber.

Enzim
Litchin Enzim De Bella kaya dengan enzim yang sangat diperlukan tubuh untuk melicinkan proses penghadaman dan bertindak ke atas lemak yang berlebihan pada tubuh badan
Cara pengambilan - Satu sachet sejam sebelum sarapan pagi dan sejam sebelum makan malam.


Fiber
Keperluan Litchin Fiber De Bella ini adalah sebagai minuman diet untuk membantu menyingkirkan toksikdalam badan, mengatasi sembelit, mengempiskan perut dan melancarkan pembuangan najis. 
Cara pengambilan - Satu sachet malam sebelum tidur.
Kenapa aku kata tanpa perlu diet yang teruk? Sebab korang akan rasa sangat kenyang dan full bila makan 1 sachet enzim. Kenapa full? Salah satu sebabnya tekak dan mulut korang akan sentiasa terasa haus dan kering. Percayalah. Aku dah lalui. Ooooppsss bocor rahsia aku amik Litchin jugak. HAHA. ya aku pun makan tapi tak ikut sangat. Aku curi-curi mak aku punya je. HAHA. Tapi serious setakat nak minum 2 liter sehari tu takde hal punya !! Memang all the time akan haus. So kena make sure air sentiasa ada okay. Kalau tak boleh dehydrate! Sebelum ni aku pun try HL. Kena minum banyak tapi sebab kita tak rasa haus, so camne nak minum kan? Tapi dengan litchin memang tak susah. Memang minum je kerjanya ! Then bila makan fiber tu plak, pembuangan air besar akan jadi mudah dan lancar. Macam aku sekarang kalau agak-agak makan banyak before tidur memang aku amalkan fiber ni. Sure esok nye akan turun dalam 1-2kg. 


So aku memang cadangkan korang yang nak turunkan berat badan cuba produk ni. Insya Allah dengan kuasa tuhan semua pun boleh kan. Nombor telefon mak aku ada tertera kat gambar tu. Boleh je call. Tapi please jangan call mak aku nak jadikan mak aku mak angkat la, ape la. Okay? Tapi mak aku hanya available after 30th March 2011 sebab petang ni mak aku, ayah dan 2 org adik ku akan bertolak ke tanah suci untuk menunaikan umrah.

Sekian untuk aktiviti promosi hari ni. ^_~


Nota kaki ; Ni lah satu-satu produk yang berjaya buat aku turun berat badan & kurang makan tanpa perlu tahan selera. Sangat berbaloi !!

Thank you for reading ~!

9 thought(s):

efa fairuz said... Reply To This Comment

tiba tiba rasa nak try jugak.. huhu

:: noremy bte rahmat :: said... Reply To This Comment

menarik............

Nana said... Reply To This Comment

wahhh beznye nadd
aku pon tgh memakai sesuatu
dengan harapan bole kurus
tanpa perlu berdiet hahahha

**hudalulu** said... Reply To This Comment

berapa ringgit harga benda tu?

n a d e a said... Reply To This Comment

@efa fairuz

try lah. mana tau kan ;))

@noremy
menarik kan? Rasa dia pun not bad... try la !

@nana
HAHA. aku pun nak kurus. tu yg curi2 mkn ni... tp nak mkn terus tak mampu lg. ;)) ko mkn ape?

@hudalulu
1 kotak RM145. kena beli 2 kotaks ekaligus. So RM290. ;))

Amirrah Zawani said... Reply To This Comment

ohh mmg berkesan eh.. snang la tayah diet2 dah :)

n a d e a said... Reply To This Comment

@amirrah zawani

it works for me, my mom, my cousins, my mom's friends n so many people. heee ;) haah tak yah diet sgt sbb bila mkn tu automatik makan jd kurang, minum jd byk !!

ema said... Reply To This Comment

nad ko dah tnyer mak ko ke belom??
aku breastfeed ley gune x??

n a d e a said... Reply To This Comment

@ema

dah tanya dah. mak aku kata, boleh je ;p

Tapi better ko jumpa mak aku terus. nanti boleh timbang, tgk badan ko kadar lemak berapa... semua sekali ahhhh.... tp lepas 30hb laaaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...