Monday, July 4

Sekali lagi


Assalammualaikum...

Before started just wanna say hiiii to new followers ;) thank you guys for following this junk blog. Heh. And so sorry too as lack of proper updates recently. Bukan busy cuma I have nothing to blog about. Nothing interesting to share ;)

Okay now let's back to main topic.. Sekali lagi... Latest filem yang aku tengok. Weheeee ;) Aku suka dengan garapan filem ini sebab berjaya membuatkan aku tertanya-tanya tentang kisah yang sebenar di mana jawapan untuk setiap pertanyaan hanya akan terjawab satu-persatu pada minit-minit terakhir filem. I would say that the plot is kinda creative and unique. So does the ending !

Cukup segala elemen seperti kasih sayang, sedih, gembira, humor dan drama, dicampurkan dengan garapan yang cukup baik dan disokong dengan lakonan yang cukup berkesan terutamanya Sam yang membawakan watak seorang lelaki yang menghidap penyakit automatik (read : austisme) ada dalam filem ni.. Lakonan Shaheizy Sam memang terbaik. Lagi-lagi bila dia pelat S. Not to mention Lisa too. Biasa tengok Lisa macam lemah lembut kan, haaaa dalam ni tengok la Lisa ni garang semacam, Susah nak tengok dia senyum. Tapi Mia memang comel & cerdik sangat ! geram ok...


Aku suka part yang ni. memang comel, Sam mintak Lisa lapkan mulut dia yang comot..."Aunty, boleh tak lapkan mulut saya jugak?"
Cuma satu je yang buat aku rasa geram. Aku geram tengok Lisa pakai tudung ! selebet habis. Adoii tak boleh ke pakai tudung dengan proper? Hurm...

Dan part yang paling romantis bagi aku masa flashback zaman sekolah, Lisa kelam kabut nak pergi sekolah jugak walaupun lambat then dia stop kat tempat pancuran air, sudah nya basah jugak. So sweet ! Heh ;))

In a nutshell, I would recommend you guys to watch this film. It's not a typical Malay movie I would say. It might be not the best nor the worst. Aku bagi 3.5/5 bintang :)


nota kaki : Aku baru tau rupanya kawan aku nak belanja aku tengok movie ni. Aku ingat belanja makan je. Cess. rugi ! HAHA


Thank you for reading ~!

4 thought(s):

Kapten Atok said... Reply To This Comment

best ker. hmm
sabtu ni nak tgk ler

n a d e a said... Reply To This Comment

@Kapten Atok

not bad la... tak rugi la menonton. pd pendapat saya la ;))

Khairiyah aka Kerry said... Reply To This Comment

hye nadea,,

patut la lama tak update blog lama tu,kat sini rupenye.hahaa..

best eh cite ni, ala rugi plak tak tgk aritu..aritu gadis kaunter tu rekomen tp konon2 tanak.hahah.sekali tu ramai plak bg review bagus..oh tidakk~

n a d e a said... Reply To This Comment

@Khairiyah aka Kerry

laa... awak xtau ke? dah lama la kita aktif kat sini. dulu boleh la maintain both blogs but now too lazy/busy. HEHE

pergi la tgk. best ! yg pasti mesti tak rugi tgk aksi mia sara yg sangat comel itu ;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...