Thursday, January 29

w1max



salam...

ni hao... hao jiu bu jian....! xinnian kuaile!!!
oopppsss... tetibe berbahasa mandarin pulak.. sebenarnya nad bercadang nak buat 1 entry khas sempena tahun baru cina ni.. dalam mandarin la... tp apakan daya modem nad rosak sejak sabtu yg lepas.. sbb tu la tak sempat buat entry tu & nad lama tak online.. sedihnye ;( haha. bukan la sedih sgt. cuma agak bosan. ni la paling lama nad tak online.

sebenarnya kalau bukan sebab cuti tahun baru cina mungkin takde lama sangat nad tak online. tapi disebabkan cuti selama 4 hari jadi terpaksa la tahan. hari ni barula dapat pergi tm point kt pandan indah tu. well thanks ya pada sesiapa yang sudi singgah blog nad ni :)

eh tetibe cam lari dari tajuk kan? haha ;) well hari ni nak share pasal W1MAX ni. tadi lepas balik dari tm point baru nad perasan dekat area rumah nad ni da banyak giler banner W1MAX ni.. dulu nad pernah terbaca dalam paper pasal W1MAX ni. tak sangka projek ni da nak start.

what is W1MAX?
WiMAX is an acronym for Worldwide Interoperability of Microwave Access.


Simply put, WiMAX is a wireless digital communication system which is intended for “metropolitan area networks”
source from W1MAX


yang best nye kite boleh pilih kawasan mana kita nak ade W1MAX ni. rasa macam nak pakai W1MAX la pulak.. sbb W1MAX ni wireless & takde fixed line. well kat rumah ni Fixed line mmg tak gune pun. tapi kan.. bila tengok dekat website W1MAX ni rate die agak tinggi la pulak. tp speed laju tu.. tengok screen shot bawah ni



well am i in coverage? check punya check sekali area rumah nad ni belum ade coverage ni lagi. muahahhaha ;) jadi nya memang takde la nak switch ke W1MAX ni. cakap je lebih nad ni kan.
nanti la lain kali... sebab mcm nak pakai broadband jugak. adehhh.. i'm so indecisive!!

okay la.. tu je la kot yang nad dapat share. for more information just hit the link ya...


nota kaki : sorry tak sempat buat kunjung balas ke blog2 lain.. 6 hari tak online ramai pulak kawan2 bloggers dah update new entry. lepas tu banyak pulak hutang tag tak jawab lagi. dari ammylo, shada & bunga.. sabar yer kwn2.. hehe ;)
Thank you for reading ~!

8 thought(s):

Miss Izah Mohamed said... Reply To This Comment

hye yunk..
ptt laa dah lame xupdate blog.. hehe

DrSam said... Reply To This Comment

memang teringin juga nak cuba package baru tu. streamyx memang bermasalah betul, bukan line, tapi account department depa yang tak update kita punya bill.

n a d e a said... Reply To This Comment

izah
~tu la psl.. biase i ari2 online. bile xdpt tu terus rasa cm sangap jek. haha ;)

drsam
~tu la kan.. mcm menarik je package br ni.. haah la.. sy da byr feb pnye bill, tp xupdate pon.. nk kne streamyx ni kan! adehh

lady milk said... Reply To This Comment

hai nadd..akhirnya update gak awak ek..cantik rupa yang baru ni..keep up update ur blog tau..suka baca entry2 awak..

Mee Chee said... Reply To This Comment

hehe..hmm...pnah dgr la psl WiMax ni...tp naa takot sket kalo nk pakai broadband..sbb bile die da femes, coverage ade byk tmpt, mule2 ok...then bout 3-4 months die akan jd sgt2 slow..tu yg lecey jek...huu

//angah// said... Reply To This Comment

WiMax plk?...mmm..ktinggalan angah ni..huhu..ape ape jerlah...broadband dgrnye selalu prob n slw sis..mmm

n a d e a said... Reply To This Comment

mee chee
~tu la kan.. baru2 laju la pstu rmai gune mula la slow blk.. hurm... xpe la setia kt streamyx lah.. hehe ;)

n a d e a said... Reply To This Comment

angah
~tu la ngah.. mmg dgr org slalu complaint broadband slow.. streamyx pon lately asyik prob jek.. hurm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...