Sunday, February 8

renungan bersama #03

salam...

hari ni nad just nak share 1 artikel dari berita harian hari ni. rasa terpanggil nak publish entry mengenai topik ni...



Wanita dalam pantang lari lihat tedung sebesar lengan dewasa


ARAU: Seorang ibu dalam pantang bertempiaran lari kerana terkejut melihat ular tedung selar, 4.7 meter masuk ke dalam rumahnya di Kampung Rambai, Padang Siding, dekat sini, semalam, sehingga terlupa membawa sekali bayi lelakinya.

Kerana cemas dengan kehadiran reptilia berbisa sebesar lengan orang dewasa itu, Haliza Puat, 25, tidak sedar bayinya yang berusia 35 hari masih di dalam kelambu pada kejadian kira-kira jam 10 pagi itu.

Bayi itu, Aznur Azzahari Asmizan nyenyak tidur di ruang tamu rumah berkenaan.



bila baca nad macam dapat rasakan nad pun akan jadi macam ibu ni. sebab dalam banyak-banyak haiwan nad memang paling takut/geli adalah ular!! so bila nad berada di situasi macam tu sure la nad akan lari lintang pukang.. tengok ular dalam tv pun meremang bulu roma, inikan pula depan mata.. tapi kesian kat baby tu.. nasib baik takde jadi apa-apa. nasib baik ular tu tak patuk. kalau tidak tak tau la nak cakap apa. hurmmm rasanya la kan kena overcome la rasa takut tu kan? kena la ambil iktibar dari cerita ni.. mana tau satu hari terjadi ke.. minta-minta di jauhkan la.. amin

Thank you for reading ~!

8 thought(s):

Miss Izah Mohamed said... Reply To This Comment

i xsmpt nk bace news arini yunk..
xtau pn story nie.. uhuh

pjg gk eyh 4.7 meter.. ish..
i pn xpnh teserempak dpn2 ngan reptilia tu.. tkot! mintak jauh gk..

tp sib baek gk baby tu xde ape2.. uhu
klu x.. mesti i sedih.. uhuh
mak dia lg laa sedih kn.. iskk

n a d e a said... Reply To This Comment

izah
~xsempat ke.. wah bz btol eh! hee tu la i pon pnh jmpe.. well kt umah i ni pon mmg ade.. uwaaa takut taw.. isk ;( tp tu la kn. nasib baik baby tu xde ape2..

Fakhzan Marwan said... Reply To This Comment

Owh,

saya juga sangat takut ular! dan buaya...arghhh..membayangkan nya sahaja sudah sangat takut...kasihannya ibu muda itu, mintak2 dia tak phobia....:)

lady milk said... Reply To This Comment

binatang yang saya paling takut...selalu berdoa dijauhkan dari terserempak dngn cik ular...ee geli dan takut

nasib baik baby tu selamat..

ekha@bella said... Reply To This Comment

dh panic sgt agknye..uisshh ular tu..takoott!!

n a d e a said... Reply To This Comment

miss nur
~owh kita same la takut ular... tp buaya xde la takut sgt sbb ssh nk jmpe.. hehe ;)

n a d e a said... Reply To This Comment

lady milk
~kita serupa la shada ;)
tu la nasib baik baby xde ape2...

n a d e a said... Reply To This Comment

ekha@bella
~kalo i pon leh jd cmtu kot!!
heee ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...