Wednesday, September 14

Fantaghiro : The Cave of The Golden Rose


Assalammualaikum...

Korang pernah tengok cerita ni tak? Lama sangat cerita ni.. Punyalah dah lama sampai aku dah tak ingat storyline dia. HAHA. Aku mati-mati ingat cerita ni filem. Sekali series daa... Google balik tengok siap ada 5 seasons kot. Erk. dari 1991-1996..  Apasal aku tak ingat lansung eh? Yang aku ingat nama-nama watak dalam cerita tu je dan yang paling aku ingat Tarabas adalah handsome ! *melting*

Aku ingat dulu ramai guna nickname fantaghiro & tarabas ni... HEHE.. aku pun pernah guna rasanya...
Yang aku ingat scene ramualdo jadi batu, then fantaghiro kena kiss untuk selamatkan dia.. tapi tu pun samar-samar... aaahhh geram bila tak dapat recall ok ! Tapi nasib baik lah sekarang TV9 buat ulang tayang cerita ni.. Setiap malam Ahad pukul 10. Yeaayyy !  

Siapa layan cerita ni jugak? 

*handsome nye.... melting melting... owh *


*ni je yg aku ingat? HAHA*

[Image googled]

Nota kaki : Takde idea nak update apa dah... hurm

Thank you for reading ~!

6 thought(s):

::me:: said... Reply To This Comment

tarabas...yg prince tu srg lg tu sape nme ek....

efa fairuz said... Reply To This Comment

oh ai laik!

ittew remualdo kan? eh ke cemane nak eja name tu?

tapi i sukkew tarabas lagi! hehehe

tetibe nak eja gedik2 je bile tgk tarabas ni.. feeling muda remaja lagi hehe

n a d e a said... Reply To This Comment

@::me::

tarabas ni yg jahat.. yg hero dia ramueldo kot nama dia.. xingt sgt.. hehe

n a d e a said... Reply To This Comment

@efa fairuz

tu ramueldo eh? bukan tarabas? wakakaak.. kita dah confuse... tu la cerita zaman muda mudi ni... rasa nak download je. senang..

N a d i a said... Reply To This Comment

member bagi pinjam full citer nih.. Dari Season 1 - Season 5. Best!


Tak sabar nak tengok.. hehehe

n a d e a said... Reply To This Comment

@N a d i a

nak pinjam jugaakkkkk ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...