Sunday, April 18

terkini & sensasi

salam

ape la yang terkini dan sensai tu? haha ;p terkini tapi bukan sensasi. takde ape pon. just wanna share after 10 days struggle laksanakan sugar blockage diet, aku sudah turun 1.3 kg.. yeay~ okay nak betulkan kat sini bukan 10 days betul2 aku diet. tak sampai 10 days tapi alhamdulillah turun jugak berat.. teeeheee :D jadi semalam reward for myself dengan sesi makan tak ingat dunia kat pizza hut pavi. heh. turun 1.3kg skali pas makan naik 2kg cmne? haha ;p hopefully tak lah.. kitorg mkn agak banyak la semalam. sampai aku rase nak muntah n terus skip dinner. jadi bayangkan la betapa banyak nye. ngee~ tak pe once a week je kan. heh.



tengok tu.. walaweh... yummylicious~



muka budak kekenyangan.. burppp~ alhamdulillah


so now aku tengah fikir.. nak teruskan ke diet sebegitu..? hurmmmm sbb target aku nak turun dalam 2kg je lg.. tapi kalo tengok berat yang betul2 ideal untuk orang yang tinggi cama aku ni, aku kene turun dalam 5kg lg.. ishhh... sangap kejap. aku rasa cam xlarat nak terus diet sebegitu. bukan aku tak tahan lapar tp susah nak cari makanan yg betul2 suit. ye la sume carbs mmg tak boleh. yg boleh hanya protein ok. aku plak da takleh telan sosej. jemu. weks. adoiii.. memangla orang kata BEAUTY IS PAIN~

kita tengok la esok camne. kalo aku leh tahan aku teruskan untuk seminggu lg. sebab so far aku rasa diet cara ni je yang berat aku senang turun.. semoga aku kuat semangat.. heee ;p jadi aku nak sajikan korg dengan gamba aku yang sangat skema. macam budak baru abis sek. agagag ;p


tak boleh blah betul pic ni!!

notakaki : kalo aku berjaya diet lg mnggu ni n turun kg agak byk maka next reward is tony roma's.~

Thank you for reading ~!

6 thought(s):

Miss Izah Mohamed said... Reply To This Comment

eh eh yunk.. nk diet cmne lg tu.. adeh2..
u dah ok la i tgk..

jgn kerempeng sgt.. org tgk xde feel.. hik2 just kidding..

tp utk kesihatan xpe.. tp berpadalah2.. eheh

n a d e a said... Reply To This Comment

ala yunk.. lum smpai berat idaman la yunk.. got so many fat here n there..
xde la smpai kurus kering.. sket je lg.. dlm 2-3kg je lg nk trn.. heee ;p

N a d i a said... Reply To This Comment

Nad,
Try diet camner tuh?
Neway,
hati2 berdiet, tidak perlu menyeksa badan ok.. U must enjoy ur food. Hehehe.. i mean, quality of the food.
Chaiyok2 Nad.
Lagi 700gram jer nak turun tu.

all the best!

n a d e a said... Reply To This Comment

knot
ni diet yg nad buat dulu
tp dulu wat kjap pstu stop.. ni wt blk.. diet ni xleh nk wat lama2 sgt. bahaya kot sbb xcukup nutrien nnti..
sbb tu la nad wt kjap2 je...
tp knot bkn 700 gram lg nk trn...
2kg tuk target, 5kg lak utk berat ideal.. uwaaaa ;(

Lovely Bella said... Reply To This Comment

dah diet tapi x mo turun2 gaks.. camne tuh?? salam singgah mencari kawan.. kalo free singgah same.. :)

n a d e a said... Reply To This Comment

bella

mybe salah diet kot? heee ;p
ni i diet ats arahan my consultant ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...