Thursday, April 23

aktiviti hujung minggu

amaran : entry ni penuh dengan cerita mengenai aktiviti nad minggu lalu. sila abai sekiranya bosan. hehe ;)

okey.. last sunday nad habiskan masa sepenuhnya dengan family. eceh! macam la nad ada commitment lain kan. ahaks.
pagi ahad tu nad dan mama pergi jogging! finally! setelah bertahun-tahun tak pernah pergi jogging kan. hehe.semangat gile nak jogging sebab nak kurus kan. mama pulak bukan jogging cuma brisk walk since die nak pergi honeymoon dengan ayah nad ke australia next month. so dia kata takut nanti tak larat jalan pulak.

so kami anak beranak pergi la ke taman yang berdekatan. plan nak pergi tasik permaisuri tapi kitorang pergi dah lambat. nad liat nak bangun sikit sebab tidur pukul 3 pagi. huhu. dalam kul 8.30 baru la gerak. ala taman pudu ulu ni dekat jek. dalam 5minit je naik kereta dah sampai. sampai sana mula-mula nad teman mama brisk walk. sambil borak-borak. then mama stop buat reflexology nad pun mula la jogging. pancit tuh! 1 setengah round je larat. haha! nampak sangat tak fit! huh. pastu brisk walk balik.. tapi disebabkan matahari dah mula menonjol maka kami pun balik la.. lebih kurang 45 minit je. giler kejap. tapi peluh jugak la.. siap pakai sunglass lagi. cet. konon nak bergaya sangat padahal mandi pun tak lagi neh! haha.

then pergi tesco ampang untuk sarapan. guess what I took for my breakfast? grrrrrr.. sekeping roti canai! aduhh.. baru joggig sikit da makan roti canai. camne la nak kurus camni kan. haha! dah la muka tak malu berjalan kat tesco dengan tak mandi nye, pakai track suit lak tuh. gile selekeh mase ni! pastu masuk focus point. mama nak buat spec. wuuu nak jugak! tapi takpe la. mama choose christion dior glass! giler cantik. harga pun boleh tahan cantik. boleh pergi bandung da dengan harga camtu. hehe ;)

okey.. balik umah ape lagi... nad qada' tido la.. pastu takde ape sangat.
ni ade gambar budak tak mandi konon-konon hot pakai sunglass. haha!




malam pulak dinner kat luar. family nad jarang makan kat luar ni. tapi bukan 1 family pergi. adik-adik nad yang dah berkereta & bermotor tak join. masing-masing makan sendiri. yg sorang tu kat UiTM Shah Alam, nak exam! good luck bro! eceh sempat lagi. ;)

disebabkan jarang makan diluar maka kami anak beranak agak fenin di mana nak dinner. mama suggest makan kat cafe kawan mama di pandah indah. Red island cafe rasanya. tapi full house. ade tempat kat second floor tapi penuh dengan kaum cina. dah macam restoran cina. geli pulak rasanya. so cancel!

then adik pulak nak makan kat kluang station. so lagi sekali pergi tesco ampang. haih kemaruk tesco betul. pagi dah pergi, malam pun nak pergi lagi. tapi half way tu mama suggest pergi satu cafe baru kat area tesco tu jugak. BARRA Cafe.. nasib baik. fuhhhh...the palce is nice and cozy! best sebab tak ramai orang.. parking pun banyak.. so best la.. so semua dah decide nak makan western ni.. semua pun order air buah la kan.. tapi bila sampai kat ayah, tau air ape die order? air sirap! haih. ayah ni antiklimaks betul la! air sirap kat umah pun boleh minum. haha. makan pulak semua western. lamb chop, chicken chop. for food, price wise-okay.. standard price
taste wise- not bad! sedap la.. lamb chop die. fuh! me likey ;)


*air sirap*



*strawberry juice! sedap.. heee *



*tak ingat name menu ni.. tapi sedap jugak la. cuma agak liat. suppose medium tapi mintak well done. kalo medium takde la liat*


sekian lah aktiviti hujung minggu kali ini. hehe ;) saje nak share. dah lame tak wat entry tentang aktivit terkini.. this week pulak nad nak pergi wedding one of my clique masa sekolah. die pecah record kahwin first sekali! can't wait to meet her and the rest. dah lama tak kumpul ramai-ramai. cuma farah je yang takde sebab dia kerja kat UAE. takpe la.

okaylah. gile panjang entry kali ni. sure semua bosan baca. hehe ;) nanti nad update lagi k..

daa~
Thank you for reading ~!

12 thought(s):

.ArianiAizat. said... Reply To This Comment

hye NAD!!

wahh manyaknyeee aktivity nad dihujung minggu..berehat rehat bersama family..

nani pon slalOo mkn kat kluang stesen.tp cawangan kt ipo lorr!hee

beshnye mak ayah nx p honey bunny kt aussie ehhh?
npe nad tak itot skali??

opss lupe,nama pon haneymuun..ne lehh kacau kan?hihiii ;p

n a d e a said... Reply To This Comment

nani!!

tu lah.. biase hr ahad melepek je kt umah. hehe ;)

ahaks. sbnrnya parents nad bkn la honeymoon.. tp holiday biase jek.. group holiday. dgn org len skali. saje je kate g honeymoon. haha.
nad nk ikot tp budget xckp ar.. hehe..

apei said... Reply To This Comment

bijak lu tulis panjang lebar...

WeBViDeOKLiP said... Reply To This Comment

mane de bosan
best perr

n a d e a said... Reply To This Comment

apei
~hoh. bijak la sgt.

n a d e a said... Reply To This Comment

webvideoklip
~hoh. best ke? hehe. ;) thanks.

nadxoxo said... Reply To This Comment

waa sonoknye meluangkan masa berkualiti bersama family ^^

*semakin smangat nak balik kg minggu depan!*

n a d e a said... Reply To This Comment

nad
~heee... teruja mau pulang ke kg ek pas bace entry ni! hehe ;)

cik yaya said... Reply To This Comment

hoh.ape ler xmandi
:p

n a d e a said... Reply To This Comment

yaya
~ahaks. g jogging mmg ler xmandi. wakaka ;p

SRISUFI said... Reply To This Comment

ahaksss....


best

best

angah said... Reply To This Comment

mg comel sgt ler wlau pn xmandi..adusssssss...;p..
mmm..precious moment~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...