Monday, December 15

My E-day - 22 June 2013

Assalammualaikum...


Soryyyyy I know it's super late to update about my E-day, tapi nak jugak share sedikit sebanyak majlis yang dah berlangsung 1 tahun 6 bulan itu. HEHEHHE... Since aku memang tak upload gambar kat mana-mana media sosial.. Ada pun sekeping je tu pun b&w.. Hihihi... Saja nak reminiscing back my moment as a fiance..Kihkih.. Nak berangan anak dara balik.. Gituuuuu..

Okay let's get started !

The theme was mint green + purple.. Warna canopy pun macam tu.. I like these color combo ! Ada 3 khemah semuanya... Meriah.. Sebab family aku ramai.. Kawan mama ramai... Kawan-kawan aku ramai tapi jemput yang mana rapat je lah...

Pagi sebelum majlis bermula... Cantik kan combination color ni...


Me on my e-day

Kain beli kat jakel warna mint green.. Tak ingat berapa harga.. Tapi ratus lah.. Tempah dengan tailor aku yang dah biasa... Takde design apa sangat lah.. Just baju kurung moden biasa.. Sebab aku GEMS jadi memang takdelah nak fesyen sangat kan... Sedih mak ! Tudung/veil last minit baru cari. Gila. A day before baru terhegeh-hegeh.. Biasalah last minute is my middle name. Hiks ;p Sudahnya pakai 2 lapis half moon shawl.. Satu as tudung the other one as veil... Tapi kan aku tak puas hati the way MUA style my hijab/veil and did my make up !!! That's explain why I haven't upload any pictures during my E-day sebenarnya... Benci sangat tengok... Supposingly anak dia yang make up tapi last minutes ada hal, so mak dia (aunty yang ni actually kawan mama) yang make up kan.. Make up nye tebal dan tak menepati citarasa ku.... Sedihhhhhhhhhhhhhhh. Major bummer !!!! Tu lah akibat bila nak save budget so hire je kenalan/family.. blerghh.. Same goes tu photographer. Guna khidmat cousin aku yang amik course photography.. Tapi kerja hampas ! Kena panggil untuk tangkap gambar.. Kalau tak duduk melepak bawah khemah.. Grrrr

Sesi sarung cincin... Hihi.. Nervous tak ingat time ni ;p


Me with his nenek and my opah...

My mini dais  ♥

Despite her skill in make up, I like her creativity  dalam menghias pelamin & hantaran... Yang ni memang no doubt sangat cantik and kena dengan taste aku.. Hihii... pelamin & hantaran warna purple..

Ni hantaran nya... Semua makanan... Memang takde bagi baju ke apa sebab tu semua nak bagi masa kahwin nanti...

From him to her


Okaylah tu aje... Nothing extravaganza pun... Hehehe saje nak share dengan uols about my E-day... Thanks to my family & friends yang sudi hadir & tolong pada hari tersebut... Love uols to the moon and back ♥

Nota kaki: My wedding pictures masih belum siap... almost 2 months dah ni... haihhhhh geram pulak aku !

Thank you for reading ~!

1 thought(s):

Nana said... Reply To This Comment

CANTIK MINI PELAMIN
suke sgt tgkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...