Monday, April 16

My version of carbonara

Assalammualaikum....

Yeayyy weekend lepas berjaya buat lagi satu jenis spaghetti. Alhamdulillah kali ni bagi Opah pulak yang makan ! HAHAHA... 1st time masak untuk Opah. Actually  dah lama gila beli bahan nak masak ni. Dah sebulan rasanya. Tapi mood nak memasak tu tak datang-datang. I memasak kena ada mood tau ! HAHAHA. So here goes. It's just a simple meal. Campak-campak je... Tapi maaf la bahan tak cukup pulak.. Resipi aku google je. Mix resipi orang lain and improvise ikut tekak sendiri ;)




Bahan-bahan:

Susu Segar
Daging Ayam Cincang
Beef Cocktail
Prego Carbonara Mushroom
Angel Hair Spaghetti
Parmesan Cheese (tak letak sebab takde)
Mushroom (tak letak jugak sebab takde)
Bawang Merah
Bawang Putih
Cili Padi

Cara memasak :

Tumbuk bawang merah, putih dan cili padi
Tumis bahan yang ditumbuk tadi
Masukkan sos carbonara, cocktail yang telah direbus & susu secukup rasa
Gaul dan kacul...
Done !

  Senang lah sangat ye.. campak-campak je kan !
Cuma kurang kick sebab takde cheese. Sobsss.. Dalam takde kick tu dua pinggan jugak lah aku bedal. HAHAHAHA


My version of carbonara looks like !

Nota kaki : next in my list is pavlova. 1st time nak try bake ni.. wish me luck ~!



Thank you for reading ~!

3 thought(s):

efa fairuz said... Reply To This Comment

menyesal tengok entry ni time2 lapar macamni.. hohoh! laparnyeee tengokkkk!!

Nadea Emerald said... Reply To This Comment

@efa fairuz

erk !!! alahai... sorry ye. HAHA. menu simple aje tgh lapar tgk pun nak ;))

Trica Jus said... Reply To This Comment

do it like the (,,,,) hhe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...