Monday, April 30

The King 2 Hearts vs Rooftop Prince

Asslammualaikum...

Heee.. Aku dah mula addict semula dengan K-drama. Ahhh. Susah bila dah start layan ni. Tidur pun tak teratur. Tapi biasanya aku layan 1 series after another but this time aku layan 2,3 series sekaligus ! Thats explain my addiction :) As in my previous post aku tengah tengok Hooray For Love kan. As to date aku baru episod 48. Hari tu stop dalam 3-4 hari sebab sedih. HAHAHA. Dah nak sampai penghujung sekali tengok kat oneHD ada series baru hero Hooray for love ni ada which is Rooftop Prince ! Last weekend saja layan episode 1 dulu. Sekali best ! Hero dia adalah Micky Yoochun hero  Sungkyunkwan Scandal tu. Dulu tengok tak suka, tapi dalam Rooftop Prince ni nampak dia handsome rambut pendek. Me likey ! 


Rooftop Prince

Synopsis

A prince from the Joseon era, Lee Gak, is catapulted 300 years forward into the future in Seoul 2012 with his entourage, which includes Song Man Bo, Do Chi San and Woo Young Sul, when he tries to investigate the suspicious circumstances which surround the death of the girl he loved. In the present, he finds a girl who looks exactly like his beloved crown princess

Heroin tak kenal.. Tapi comel sebab ada dimple !


Sengal kot weyhh cerita ni. Cerita genre time-travel macam ni yang aku suka okay. Bayangkan orang Joseon time travel ke 300 tahun kemudian di mana zaman moden sekarang lah. Mana dorang tak jakun dengan teknologi zaman sekarang berbanding zaman Joseon tu.Cuma heroin aku tak kenal laa. Crown Princess tu aku tak suka. Dah la masa zaman Joseon jahat, zaman sekarang pun jahat. Scene paling tak boleh blah masa masing-masing nak gunting rambut. HAHA sengal !



The king 2 hearts

Synopsis

This drama is set in modern day where South Korea is governed by a constitutional monarchy. Lee Jae Ha is a handsome and materialistic crown prince that doesn’t care about politics. He falls in love with Kim Hyang Ah , a North Korean special forces agent.

 Lee Seung Gi sebagai hero. Hari tu terlayan variety show Strong Heart. Lee Seung Gi ni pengacaranya. Best pulak.. Lepas tu 1st time tengok running man sampai habis episode Han Ji Won jadi artis jemputan. Tu yang terus layan drama ni. Best ! Tapi drama ni tengok guna hp je. Layan time lunch hour. HAHAHAH. Drama ni tayang dekat MBC. MBC memang takde tayang kat Malaysia so kena tengok online je.

Lee Seung Gi & Han Ji Won. Aku rasa Han Ji Won guna dialek Korea Utara dalam drama ni. Sebab bunyi lain sikit. Lagipun memang dia  berlakon as a North Korean Comrade.



Smart gila poster ni !

Lee Seung Gi sangat sengal dalam cerita ni. Annoying, adorable, cute semua lah... HAHA. tak boleh blah bila comrade Korea Utara suka SNSD boleh dia bahan baik punya...Han Ji Won pulak sangat cantik. Suka tengok hairstyle dia. Comel sangat :)

Both drama aku baru layan sampai episode 5. dua-dua best ! Cuma sekarang bukan masa sesuai nak layan gila-gila. Banyak kerja, time constraint. Weekend je aku layan Rooftop Prince sebab guna laptop. The King 2 Hearts pulak sebab tengok via hp so anytime rasa nak tengok, aku layan je. HEHEHE One more thing aku notice dalam both drama ni semua guna hp ala-ala Galaxy Note. Sekali pandang memang agak gedabak. Lelama macam cool plak. HEHE

Nota kaki : Fashion King ada hero yang aku suka tu. Tapi dah tak handsome sebab rambut pendek. Tak jadi nak layan. HAHAHAH

Thank you for reading ~!

6 thought(s):

ohisyam said... Reply To This Comment

wa terbaik..sy pun layan citer ni Fashion king pun buleh tahan. nice to know you^^

Nadea Emerald said... Reply To This Comment

@ohisyam

thank you for ur comment. Fashion king ada la tertengok sikit2. tp takleh nak caught my attention la.. heheh

Missy Wen. said... Reply To This Comment

Actually her name is Ha Jiwon, not Han. :)

Nadea Emerald said... Reply To This Comment

@Missy Wen.

oh ye ke.. HAHA. nampak sgt bukan peminat k-drama tegar. Ok noted. Ha Jiwon ;))

Anonymous said... Reply To This Comment

hi..just found ur blog, when im searching about king 2 hearts!awesome lee sung gi!ahaha...im addicted to korean drama i think nowdays...homaigaddd..
when first time going to korea i dont know anything about Korea yg org slalu ckp2..i just pegi sbb follow kwn2 yg addicted drama korea!yg tahu FULLHOUSE je..ohh sad..sekali dh pegi jtuh cinta ngn negara diorg mcm should visit every year!ahaha..tmbh2 addicted to drama korea lps dh blk korea..ahaha

Nadea Emerald said... Reply To This Comment

@Anonymous

Bestnya dah pergi korea ! nak pergi tapi tak tau lah bila... hehe
if u love sung gi, then u shud watch his new drama --> Gu family book. its pretty awesome! the female lead is miss A' Suzy !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...