Thursday, February 16

Lawak Ke Der terbaik dari Jozan !



Assalammualaikum...

Alhamdulillah... Hari tu (11 Februari 2012) aku dapat 2 free tickets from agency untuk tengok show Lawak Ke Der di Istana Budaya. I'm so lucky cause this is my second time to IB where my 1st time dulu pun aku pergi dapat free tickets. Click HERE if you wish to read my entry about my 1st time went there ;)

Initially aku nak decline the offer la tapi bonda kata pergi la bawak my youngest bro coz dia ni memang peminat setia program RL, ML & MLM. Aku pun memang ada rasa nak pergi sebab aku minat gila kat JOZAN okay... HEHEHE..

Lawak Ke Der was totally awesome and entertaining ! It's worth every penny walaupun aku tak keluar duit pun. HAHHAA.Seriously. I was laughing non-stop. Sampai perut cramp dan tak mampu nak gelak. Berbaloi-baloi !

I ♥ JOZAN show the most !! Both of them really complete each other. This duo have a very good chemistry ! Very creative sebab selain melawak, diorang menyanyi, rapping,malah pandai pulak tu memanipulasi keadaan sekeliling (suara penonton dikatakan 'burung-burung berterbangan') dengan dialog-dialog spontan. Mereka juga seperti biasa sangat pandai coverline bila ada yang tersasul atau tak dapat tahan gelak. Banyak kali jugak diorang sama-sama tak tahan gelak dengan lawak/tengok muka masing-masing! Ada sekali Zizan boleh siap tolong coverkan muka Johan lagi.


Nabil pun bagus sebagai pengacara.. entertaining and kelakar !  Harith was so good for being a solo stand up comedian. Aku ingat aku tak gelak tengok dia sebab I never fancy his lawak before. Bagi aku it's too urban but suprisingly I was laughing out loud seeing his performance. CSI Malaysia.. Menari ikut step Nobody !! Cool !! Boboi? Kelakar jugak... Tapi 2nd part tu agak kurang. Or maybe aku yang dah penat gelak agaknya. HAHAHAHA


Aku rasa nanti mesti ada tayangan di astro first. So korang jangan lupa langgan ye. Tak rugi punya. Best gila kalah MLM hari tu....


The closing part. I was seated at the back so this is the best shot yang berjaya diambil.

After the show ade meet the fans session..  Aku? Ada niat jugak nak bergambar tapi memandangkan aku takde poster untuk ditandatangani jadi tak perlu la beratur. So just amik gambar pelawak ni jela.. Focus aku sudah tentu JOZAN ! Hehehe..  Tapi sorry la those photos were taken using my iPhone hence the quality is low. Malam gambar guna iPhone memang tak lawa sangat. Enjoy ~!

Tak dapat amik gambar JOZAN pandang camera sebab aku segan nak panggil. HAHAHA. Tapi serious both of them handsome. Oh melting ;p Wife Johan, Ozlyn pun cantik and she's so supportive. Masuk dalam panggung untuk tengok JOZAN punya performance je. Ada rasa nak bergambar dengan dia tapi dia busy borak dengan manager Zizan.

All in all aku sangat berpuas hati dengan show Lawak Ke Der pada malam tu. . 
Kudos to all of them. ~!


Lastly of course le kena letak gambar syok sendiri tuan empunya blog di derpan cermin ladies room. Typical woman. HEHE
First time guna pashmina. Panas woiii pakai pashmina ni tapi bila masuk panggung okay sikit sebab dalam panggung tu sejuk ya amat !

Nota kaki : I saw Hans Isaac, he's so handsome. Umie Aida was there too. So did Kavita Kaur. But she looks weird - So skinny n tall !


Thank you for reading ~!

3 thought(s):

::me:: said... Reply To This Comment

bes giler....;p..but miss the las part..sesi bgmbr..ahha..serius tak ingt lgsg..ingt nk kuar jek..prking rse jauh n main redah jek ritu..huhu..

n a d e a said... Reply To This Comment

@::me::

kan? Terbahak2 gelak. tak hirau org keliling. HEHE. tp tulah ada org tu balik cpt sgt. kalau tak boleh gambar !!

Wawa Tasliman said... Reply To This Comment

lama dah tak tengok teater...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...