Monday, January 9

Day 3 : Road Trip to Johor Premium Outlets

Assalammualaikum...

Finally day 3 ! Yeahhhh.. day 3 ni just singgah Johor Premium Outlets (JPO) je... Maklumlah poket dah koyak kat USS semalam. HAHAHA.. Actually before trip ni aku dah register online to be one of the VIP Shopper Club members of JPO. What I need to is just bring the confirmation letter and present it at the Information Center at JPO to receive my VIP Coupon Book. Tapi memandangkan aku ni dah tua atau terlampau excited nak ke USS agaknya, maka terlupa la pasal hal ni.... What a waste !

Senang sangat nak pergi JPO ni sebab dari highway dah nampak signboard. Don't worry memang tak sesat punya la... Kitorang sampai sini agak awal sebab JPO tak bukak pun lagi. HAHA. EXCITED lebih ~! Once open, pergi breakfast dulu... Nak shopping kena guna tenaga yang banyak kan? heheheh ;p


Food court dah bukak, tapi takde apa pun lagi.. sedih sungguh.. dari satu kedai ke kedai yang lain... ada yang nasi belum masak la.. ada yang belum bukak la... haih... tapi foodcourt boleh tahan jugak.. Nice ambience !




Mukaku yang agak lapar... maklumlah balik dari USS malam tu aku tak dinner pun. Sebab penat sangat. Huhu


Pink Jambu.. Anyone? Never heard of it before... Saja snap sebab macam comel je... Coach... tak masuk pun.. Tak mampu la... Nanti sakit hati je tengok !


Erk.. This one lagi lah jauh dari mampu... Mampu bergambar depan kedai je la jawabnya....
Okay ni semua di level bawah...

Jom naik escalator tengok outlet lain di atas

1st outlet that caught my attention... Of course once again hanya mampu bergambar sahaja..

My fav brand ! But too bad I don't have extra money to spend. So aku just jeling-jeling je dalam outlet ni.. Tak boleh nak compare harga la.. Sebab tak tengok betul-betul. Takut terbeli nanti. HEHE


GUESS. Bonia. Michael Kors. Charles & Keith. Okay aku masuk Charles & Keith. Memang tempted nak beli wallet & handbags. Tapi aku tahan fikir it's not necessary. Serious bukan senang nak tahan nafsu wei.. harga, not bad ! Rendah dari outlet kat KL. Memang kalau lama kat situ banyak jugak aku rembat. Fossil pun sale hebat jugak. Especially watches. Rambang mata 0_o

Then lepak kejap. Around 15 minutes duduk and observed orang sekeliling. Ada yang keluar dari outlet penuh tangan dengan paper bags ! daku jelous !! huh.. 

Then intai kejap Levi's outlet.. Aku takdela nak beli jeans.. TAPI... tengok price, a pair of jeans RM119 je terus tempted laaaa ! Terus cari-cari size.. Nasib baik size aku takde. Yang tinggal size besar-besar je. 29 and above. So selamat duit aku... Tapi frust jugak sebenarnya. Sebab tak berjaya menambah koleksi Levi's. Sobssss...

Vincci, Tak best. Tak banyak choice. PDI biasa aje.

In a nutshell, kalau setakat bawak 2-3 ratus tak perlu la ke JPO ye. Sila bawa Credit Card/Cash/Debit Card more than 1k baru berbaloi... HEHE.. Serious aku bored to death on that day sebab takde duit nak melabur. I went out empty handed ~!

Dengan ini berakhirlah road trip untuk 2011. Sekian...

Last but not least let's check it out last pic for today's entry...

Eh? Remember my last entry about USS? haaa ni la gambar ku dengan mamat no 8 yang aku suka tu. Hiks ;p Hari tu kata blur kan.. Ni aku dah edit bagi sharp sikit. Baru nampak rupa. Tapi sikit je la... So siapa hebat sila teka yang mana... HAHAHHA

Nota kaki :  Next is wedding entry ~!

Thank you for reading ~!

2 thought(s):

Dean Axie said... Reply To This Comment

kalau aku teka betul ko nak bg apa nad..huhuhu...

n a d e a said... Reply To This Comment

@Dean Axie

HAHAHA. lupa nak cakap. Siapa ada dalam gambar tak boleh teka... kalo nak teka gak nanti aku bg key chain bandung. mau? ngeh3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...