Monday, April 4

ABPBH 2010 & Usop Wilcha

 Pic credit to www.beautifulnara.com

Assalammualaikum

Salam hari Isnin rakan-rakan sekalian... Wah lama rasanya tak update blog santai camni. Hee ;p Sorry la for a past few weeks aku stress sangat. Update blog pun gitu-gitu je. Kalau boleh hari -hari nak buat Wordless Monday-Friday. HAHA. Now I'm back tapi kerja pun makin bertambah. Sob sob. Ni pun curi masa jap sebab aku takde idea nak buat minit mesyuarat. Ada 2  kena siapkan kan ni.. duhhhhh -_-

Okay semalam dah berlansung nya ABPBH 2010... Of course la aku tengok...  Overall, aku rasa kali ni baru pengacara mantap-mantap belaka. I like !! Kudos to Zizan, Kak Engku & Shira. Suka dress hijau Shira... Cantik !

Pic credit to www.budiey.com


Aku tak nak ulas pasal pemenang sebab frankly speaking, aku tak kisah siapa pun yang menang.. Sebab aku bukan undi pun. Cuma penyampai radio lelaki tu aku harap orang lain yang menang.... dari segi dress malam tu antara yang aku suka ialah Fara Fauzana, Lisa, Aida Khaleeda & Rita... Meletop !! Irma Hasmie pun sangat cun...

Persembahan plak boleh la... Takde yang outstanding. Cuma yang NAJAZ tu memang tak boleh blah. Johan can sing & Zizan can rap,. the rest tu jadi pak lawak je la eh? Tapi masa Ella nyanyi memang best. But it would be  better kalau Ella nyanyi secara solo. Siapa setuju?

The best part of last nite event was when Usop Wilcha & Johan muncul !!! Aku gelak terbahak-bahak sampai nak pecah perut ok. Kalau bakal mak mertua tengok, memang confirm dia taknak aku jadi menantu. HAHAHAHA. I am so proud to be Perakian. Eh tetibe. HAHA. Sebab HKLBR lah loghat perak makin dikenali dan diminati. Awak minat bebenor dengan si usop tu. ^_~ Tapi serious kalau si Usop ni masuk bertanding, memang confirm menang  lah !!! Paling tak boleh tahan masa semua ikut lambai tangan macam dia... HAHAHAHAHAHAHA

Last but not least, Congrats to Sam ! Comel okay siap bawak mummy dia naik atas pentas. No one ever done that. Bagus. Calon suami yang baik ni. HAHA.  Aku sebenarnya harap Zizan menang. Siapa perasan gaya Zizan masa nak umum tu? Nervous gila. Takpe Zizan, usaha lagi !!!


Nota kaki : Ramai suka bila Siti tarik diri... Heee ;p Walaupun tak bertanding Siti tetap paling mantap. She's a legend ~ Comel gila masa dia nyanyi Nobody tu !!
Thank you for reading ~!

17 thought(s):

Miss Izah Mohamed said... Reply To This Comment

bila last2 tu baru happening kan.. lagi2 si usop tu kuar.. terus havoc jadinya.. hehee

n a d e a said... Reply To This Comment

@miss izah Mohamed

haah kan yang ! usop tu mmg terbaik ah !!! ce cite... HEHE

AkieZecky said... Reply To This Comment

usop best.. hehe.. sy pun wat entry pasal usop hari nie.. hehe

n a d e a said... Reply To This Comment

@akiezecky

kan? usop terbaik ah !!

mamashikin said... Reply To This Comment

alahai awk..smlm sy termiss tau tgk ABP nih..adeh...sb terpaksa kejarkan benda yg lebih penting..takpe, pasni nk tgk dlm you tube ah..thanks bg info

bunga said... Reply To This Comment

bunga suka 23pngacara tu..n last usop masuk lagi la best..hahaha..

bunga mmg sokong zizan n sam..bunga arap zizan menag tuk pengacara..hehehe..lau paling populor mmg xkisah zizan tau sam..tapi nak dua tu jer..hah

n a d e a said... Reply To This Comment

@mamashikin

oh ye ke.. takpe nanti tgk kat youtube ok? Heee ;p benda yg menarik haruslah dikongsi kan ;))

@bunga
xpe nnti biar kalah dulu.. biar zizan usaha sikit.. InsyaAllah next yr mungkin rezeki dia plak ;))

noorcahaya said... Reply To This Comment

saya undi usop :D hahaha awak ?

n a d e a said... Reply To This Comment

@noorcahaya

saya pun of course undi usop !
^_^

asfira aminuddin said... Reply To This Comment

babe i tak dapat tgk sbb exam! alah sedeynyaaa :(

n a d e a said... Reply To This Comment

@asfira aminuddin

takpe. boleh tgk kat youtube. tp part usop wilcha ni wajib tgk tau ! Heee ;p

shazika said... Reply To This Comment

hahahahaha..mmg kuat ah penangan si usop ni..

n a d e a said... Reply To This Comment

@shazika

Yesza.. Usop wilcha now dah jadi fenomena !!

Amirrah Zawani said... Reply To This Comment

oh itu kah usop wilcha.. first time tgk.. selalu dgr org sebut je.. i bab2 hiburan ni ketinggalan sikit.. abp pun tak tgk.. =_=

tahniah sam.. dia mmg best :)

Amirrah Zawani said... Reply To This Comment

oh itu kah usop wilcha.. first time tgk.. selalu dgr org sebut je.. i bab2 hiburan ni ketinggalan sikit.. abp pun tak tgk.. =_=

tahniah sam.. dia mmg best :)

n a d e a said... Reply To This Comment

@Amirrah Zawani

haah tu lah dia... semakin dikenali.. heee ;p

♥Aleeya Liya♥ said... Reply To This Comment

siti makin hari makin kebelakang tudunyerr..ish3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...