Monday, March 16

Expecting

Alhamdulillah...

Dikurniakan rezeki seawal ini... Tak sempat nak honeymoon dengan husband sebab bakal dapat orang ke-3... Bunting pelamin katanya.. Hiks;p Malu sebenarnya masa dapat tau dulu... Even dekat ofis pun ada boss yang tanya, 'Eh Nadia tu bukan baru kawen ke?'.. Tapi bila fikir eh bukan semua orang dikurniakan rezeki ni.. So positive kan diri... Syukur... Syukur sangat.. Memang MfM nak baby cepat tapi siapa sangka Allah kurniakan secepat ini... So usia kandungan ku adalah sama dengan usia perkahwinan.. Senang iols nak ingat berapa lama dah kawen. Kih kih kih...

Iols dapat tau pregnant exactly 2 days before my birthday.. Reason being, masa tu Iols dah lewat period.. Memang ada rasa macam eh pregnant ke daku? Tapi takkan lah.. sebab Iols jumpa MfM pun berapa kali je seminggu.. HEHEHE.. Tapi sebab my cycle memang regular so beli je la UPT test (sampai 2 aku beli)... Malam tu berinai untuk recption sebelah MfM.. Esok Bangun awal pagi solat Subuh nak tengok warna inai & buat UPT test.. UPT should be done early in the morning due to HCG hormone sangat banyak dalam 1st urine kita.. Hasil google la kan.. So yeah I did.. within a few second naik line merah yang sangat clear.. Wah.. positive ! Tapi masih tak percaya.. Did my 2nd test terus.. UPT test yang ni mahal sikit.. Positive jugak !!! Rasa macam mimpi.. Ya Allah.. Rezeki hari Jumaat... Happy dan dalam masa yang sama takut.. Nervous semua ada.. Menangis lah daku keseorangan... Seksa sangat rasa sebab tak bagitau sesiapa lagi.. Hati ni meronta-ronta nak bagitau satu dunia.. Exaggerate sangat aku ni.. HAHHAHA...Ingat nak surprise kan MfM.. Bagitau masa my birthday.. Tapi iols ada another reception hari Ahad.. Takut pulak ape-ape jadi nanti.. lagipun masa ni dah start batuk yang teruk... Rupanya-rupanya batuk, tak sihat dan beberapa sympton PMS tu semua adalah sign of early pregnancy.. Nak inform mama pun tak boleh sebab mestilah MfM kena tau dulu kan... So pagi tu jugak la bagitau MfM.. Dia macam takde perasaan sebab dia tak percaya. Geram pulak aku ! Lepas tu mama.. Of course lah mama over the moon sebab dia memang nak cucu sangat-sangat... Plus my EDD in July which is my mom's birth month.. Dia kata hadiah birthday yang paling best ! Iols sebak sangat dengar mama cakap macam tu... :(( Bila mama dah tau of course lah maksu pun tau n my lil sis (sebab she's the one yang kena handle my cats litter after this) Then one of my close/best friend, Ema kawan yang pertama tau.. Iols nak mintak advise lah.. Hihi...

That's basically my story about my pregnancy.. later on I share my experience during my 1st trim okay.. Panjang sangat pulak nanti...Hihi...

Now let me belanja uols one pic.. Muka kena crop sebab iols malu tunjuk muka.. HAHAHAH

Can you see my huge baby bump? Oh okay maybe its not obvious due to the angle of the pic. HAHAHA. Truth is,  my baby bump is huge guys, no kidding ! 

Nota kaki: Keep on expecting more blogpost regarding my pregnancy journey ya.. Semua iols dah draft awal2 then buat auto publish.. Hehehe


Thank you for reading ~!

2 thought(s):

|wawa| said... Reply To This Comment

ini entri yg wawa tunggu.. hahaha.. aritu mcm da boleh agak.. hihi..bestnye akak dapat rezeki seawal tu. I'm still waiting. :'( Semoga akak & baby sihat sentiasa. Aminn.. (stalker akak yg setia) hihihihi..

Nadea Emerald said... Reply To This Comment

@|wawa|

auwwww what a nice comment. TQ wawa.. Akak pray wawa n husband pun dikurniakan rezeki tak lama lagi. InsyaAllah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...