Saturday, March 14

ponti anak remaja

salam..

semalam nad layan cerita ni kat Astro Ria.. not bad walaupun cerita nya tak logik.. biasa la.. kalau nak cari cerita logik kena tengok filem/drama yang diadaptasi dari cerita sebenar la kan..

image taken from here

Dalam telefilem ni, Lisa bersama Farish dan Hairul berlakon sebagai tiga pelajar kolej yang ditugaskan menjalankan sebuah uji kaji, yang membawa mereka bertemu seorang gadis misteri, Ponti (Liyana). Banyak la scene yang lawak sebab pontianak nak jadi manusia tapi advanced tau. sepupu dia tak tau, tapi cousin dia tau! haha ;)

first time tengok lisa surihani berlakon.. sebelum ni kan nad ingat nama dia lisa suriani.. baru-baru ni baru perasan surihani rupanya. selama ni nampak sangat nad baca tapi tak masuk otak. haha ;) bagi nad, lisa not bad lakonan dia.. takde la kaku.. no wonder la dia menang award pelakon harapan.

lead actor telefilem ni farish aziz. best tengok lakonan dia.. kelakar gak.. tapi yang paling comel of cos la liyana jasmay a.k.a ponti. bila tengok ponti, terus macam tak takut kat pontianak.. hehe ;p comel okay! pelakon lain biasa je. especially yang pegang watak sofia tu. tak tau nama dia siapa tapi banyak gak drama kat astro yang dia berlakon.. watak pun lebih kurang.. awan dania pun dia ada jadi watak cam jahat camtu.. so biasa je la nad rasa..

nad memang suka layan cerita camni.. nad takde la memilih sangat nak tengok drama camne. mostly layan je semua. yes, i am typical malay. so what? huhu.. siapa yang tak sempat tengok semalam, takpe. astro sure tayang cerita ni balik nanti.. okay lah.. daaa~

Thank you for reading ~!

7 thought(s):

SRISUFI said... Reply To This Comment

Salam sayang buat Nad:

oh cerita ini tajuknya sahaja sudah pelik dan sangat kreatif.

Sri sedang tengok BOF episod 20 - Jun pyo hilang ingatan. Dia ada bertunang nanti tp bukanlah dgn Jandi. Sungguh sedih tau.

n a d e a said... Reply To This Comment

sri
~tgk kt ne ep 20 tuh? nk tgk jugak.. heeee.. nad taw mmg jp akan hilang ingatan sbb da tgk kt hana yori dango.... uwaaa :( sedihnye...! uhuk

boo said... Reply To This Comment

heee..boo pn tgk citer ni semlm..sambil melayari tenet dpn tv..
me mmg suke liyana jasmay n lisa..both sgt gojes kan..
besh btol kalo dpt bela ponti tu..bleh dpt tuka baju cantek2 ngn sekelip mate jerk...hohoho..;p

n a d e a said... Reply To This Comment

boo
~haah kan ponti leh tukar2 baju.. daun pon leh jd duit. best gler! kalo ade jmpe ponti, xyah kje la kte. hehe ;)

admin said... Reply To This Comment

cite mmg tak logic.. sebab tu cite sci fiction.. macam la cite heroes tu logic..

.ArianiAizat. said... Reply To This Comment

cte ni drama bersiri ke NAD?setiap ari pe?nx tgk gak.cam beshjew..hehe..nani ske tgk kasut tumit tinggi.besh!

ChentaKami said... Reply To This Comment

babe.. best kew cte nie?
i tak dpt tgk laa..
nk tgk~ ;(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...