Friday, March 6

kawaii

salam

hmmm hari ni nad nak share pasal kawaii.. sebelum ni kan nad tak tau ape tu kawaii.. ye nad ni kadang-kadang memang outdated, ignorant bla bla bla.. hehe ;)

selama ni dok dengar orang cakap kawaii, baca kat blog pon ade entry pasal kawaii stuff la.. ape la.. masa tu macam pelik juga ape kawaii ni? tapi takde la nad pergi google lak sebab takde rasa nak tau..

then baru-baru ni nad layan japanese series. sementara tunggu bbf (sebab bbf mon & tues je) so layan hana yori dango dulu. lepas tu nad perasan, dalam cite tu banyak kali perkataan kawaii ni digunakan.. and nad tengok translation, owhh kawaii ni cute rupenye! hehe ;)

so nad pun google.. and i found this
The term kawaii is a Japanese word which can be used to describe anything an individual considers cute, sweet, adorable, innocent, pure, simple, genuine, gentle etc.
It can be used as an important keyword to describe happy moments of women's life.

okay now baru la faham.. hehe ;) rasa macam best je bile dapat belajar language lain.. memang niat di hati ni nad belajar language.. nak mantap kan dulu nad punya mandarin.. dulu masa kat uni mandarin dapat A+ je.. tapi sebab nad tak practise now dah lupa.. ingat yang basic je. macam
ni zhu nali, zhu ni shengri kuaile.. huhu..

ade hati tau nak belajar language lain.. english pon tunggang terbalik lagi.. adehhhh
okay la.. till next entry.. daaa~
Thank you for reading ~!

4 thought(s):

apei said... Reply To This Comment

how kawaii i'am?. please rate me 1-10. hehehe.. 1= not kawaii at all and 10= too kawaii..

SRISUFI said... Reply To This Comment

hoho nad kawaiii!!!

best...memang best.kalau tak sri pun tak tahu maksudnya.

mari layan BBF..sri dah jatuh chenta..


;p

n a d e a said... Reply To This Comment

apei
~hoh.. ko kawaii ke? hurmmm.. xtaw la den nak rate org laki nih.. tp kalo rate orked aku bagi 9. hehe ;) orked br la kawaii.. bapak nye not so kawaii la.. haha ;)

n a d e a said... Reply To This Comment

sri
~ heh tu lah.. br nk taw ape itu kawaii.. ;)

yeah.. mari kite layan bbf! hoh.. sgt2 suke nih.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...