Thursday, January 15

#FNday Wedding Review: MUA Vee Elfaiiziens Touch

Asslammualaikum....

I'm back with another #FNday wedding review... One of my fav, MUA review.. Teehee

Before start please forgive me for lack of updates..Am not feeling well for the past 1 month.. For one month duduk rumah even rumah in law pun aku tak balik. Lost appetite yang sangat teruk... Tapi tak boleh tak makan or else angin masuk.. Seksa tuhan je yang tau... Tu la bila tuhan tarik nikmat makan baru lah nak sedar... Apepun I'm getting better.. Please pray for me peeps. Thanks ~

Okay back to the review. Aku memang dah lama aim MUA ni.. Since aku follow Rina Salleh rasanya... I think dah more than 4 years kot aku dah simpan angan-angan nak MUA ni do my solemnization make up...Seriously she like have special hand to make your face look very gorgeous and like doll.. So after dapat je date hari nikah without delay aku terus book MUA. Maksudnya setahun sebelum aku dah book date. Hihi... Kebetulan rate MUA ni sangat affordable bagi aku. Sebab sebelum tu aku dah survey MUA lain yang mana rate diorang agak tinggi.. Tak mampu mak... 


Okay so siapa MUA ni? Of course la none other than this beautiful MUA called Vee El-Faiiziens. Vee sangat cantik, soft spoken & lembut sangat.. Alahai.. Dia datang on time... Make up pun sangat smooth.. I feel like a princess that day.. Aku memang nak yang the best on my solemnization.. For me masa nikah ni paling penting dari event lain... She did wonder on my face.. Without eyebrow trim... 

 She did style my hijab too. Rasa lebih yakin bila MUA tu sendiri memang cantik.. HAHA.. *kidding


 The one that she uploaded on her IG account.. HEHEHE.. Vee kata cantik no need filter.. Tapi iols reply kata, 'ala cantik ape. Pengantin gemoks.. HAHAHHA' Masa ni dah kelam kabut. Mama dah bising kat bawah.. Tak sempat nak bergambar berdua dengan Vee.. Tak sempat bagi goodies jugak. Arghh my bad !

 Ni lepas selesai semua.. sebelum daku cuci make up nak solat maghrib panggil mama ajak wefie dulu.. Make up maintain.. Tak cair ke ape.. I like  !



With my lawyer brother.. Suka gila pic ni... Arghh rasa nak book Vee lagi untuk mekap.. HEHEHE


 This one after settled akad nikah n all. Salam-salam husband (dia blk rumah dia) tetibe je tengok iols sorang-sorang kat parking. Ditinggalkan T___T lama jugak merayau keliling tengok kalau ada sesiapa boleh tumpang. Luckily husband perasan dan hantar balik. Tu yang sempat selfie tu. HEHHEHE

My verdict?
Totally satisfied with the outcome.. My aunties semua terpegun & terharu kata iols macam tuan puteri (perasan jap eh).. Me myself pun non stop grinning... Suka sangat... My MIL pun puji kata cantik sangat.. Alhamdulillah... beberapa jam orang puji cantik pun dah cukup.. HIHIHI...

Highly recommended utk bride-to-be hire MUA ni.. She's a gem !! 
You can contact her via fb/ig

FB: Vee El-faiiziens Touch
IG: Vee_Elfaiiziens


Later I bagi review MUA time reception belah husband.. Not bad jugak.. Utk my reception sorry no review. I don't like her touch. Regret mode on :((

Nota kaki: Kena rajin update. Target nak cash out nuffnang by June !





Thank you for reading ~!

3 thought(s):

Sha Nikitasakura said... Reply To This Comment

Cantik! Coomelll sgt!

Nadea Emerald said... Reply To This Comment

@Sha Nikitasakura

thank you dear ;)

faizul hj hadi said... Reply To This Comment

vee should read this review, 2 thumbs up!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...