Thursday, July 18

Simple Recipe Nutella Brownies

Assalammualaikum...


Alhamdulillah... Panjang umur maka sempatlah kita berkongsi resipi kali ini. Hihi. 
Ala kalau google pun berambak dah orang lain share resipi ni. Tapi nak jugak share. Hiks. 

Nutella Brownies dengan 3 bahan je. Iye simple sangat korang.

 
*ni 1st attempt buat saiz besar macam muffin. Nanti next time buat kecik-kecik senang sekali ngap ! *

Bahan-bahan nya:-

Sebiji telur
1/2 cawan Nutella (130g)
5 sudu besar tepung (multi purpose atau tepung gandum pon boleh)

Cara-cara membuat:-

1. Pukul telur dengan nutella sehingga sebati. Guna mixer boleh. Guna garfu pon boleh. 
2. Tambah tepung. Gaulkan sampai sebati.
3. Aku tambah choc chip dalam adunan tadi (Ni aku saja tambah)
3. Bakar pada suhu 180C selama 15 minit. Ikut oven masing-masing.

Topping atas tu ikut kreativiti masing-masing lah. nampak tak betapa seni nya aku sampai mcm tu sekali decoration nya? HAHA

Dah siap pun. Heee. 

Selamat mencuba !

Nota kaki: I love baking. Tapi yg simple aje. Hahaha. 




Thank you for reading ~!

7 thought(s):

JunAina said... Reply To This Comment

Puasa2 ni semua nampak sedap tapi kalau dah masuk nutella mesti sedap tuh.

Nadea Emerald said... Reply To This Comment

@JunAina

Kan puasa2 ni semua pon sedap... tp yg ni memang sedap n senang nak buat.. cuba jgn xcuba... hehehehe ;P

TQ for comment n following ;))

Time Traveller said... Reply To This Comment

Baru tahu mudah nak buat cup cake ni hahahaa..
tapi tgn org laki buat mesti spoil hahahha :P.. but nak try jugak :D
thanks kongsi..

rinaDOrina said... Reply To This Comment

nanti nk try sbb ada org bg nutella dlm hamper raya..:D

Nadea Emerald said... Reply To This Comment

@Time Traveller

TQ for ur comment... This is not cup cake.. Ni brownies je... ada mcm2 cara buat.. tp ni yg paling senang.. Lelaki/perempuan sure boleh buat. HEHHE ;p

Nadea Emerald said... Reply To This Comment

@rinaDOrina

Cuba jangan tak cuba.. Senang dan sedap ! ;))

Rose Azadir said... Reply To This Comment

simple je bahan2 dia but nampak sedap...Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...