Monday, July 18

Sambal kicap

Assalammualaikum...

Entry kali ni just nak share camna aku buat sambal kicap. Ahaaa macam la aku pandai sangat masak kan. Hehe. Ala ni cara mak aku. Lain orang lain caranya kan. Kebetulan semalam extra rajin so aku masak mihun sup. Paling aku suka mihun sup ni bila makan dengan sambal kicap yg pedas tu. Oh nikmat nya !




Ok mula-mula goreng bawang merah ye. Agak-agak je la banyak mana nak guna.




Tu bila dah siap goreng. Kalau tak tahan pedas letak sikit je la cili tu.




Lepas tu tumbuk la sekali dengan cili padi. Since aku ni memang kuat pedas so banyak la aku letak. Jangan lupa letak garam secubit rasa ok.




Tadaaaaa !! Dah siap pun. Senang je kan ? Tapi kurang pedas la. Tak kaw !! Ngeee ;) ada orang suka perah limau. Tapi aku tak suka. Hehe




Ni lah mihun sup buatan aku sendiri ;)) Oh aku sebelum ni pernah share resipi laksa.
Nota kaki : nothing beats mom's cooking !!!!

- Posted using BlogPress from Nadea's iPhone

9 comments:

  1. gua suka lu punya nota kaki. tu gua agree..

    p/s: gua lepak ngan sharil semalam. dia kem salam. sms gua lu punya no phone. dah hilang plak.

    ReplyDelete
  2. @apei

    oh lepak dgn shahril ye. ala shahril xkan xde no aku. nak sms camne aku pun xde no ko. HAHA. tukar hp habis semua no hilang. nnti share dkt group fb la...

    ReplyDelete
  3. hahaha..wawa br tau smbal kicap cmpur bwang goreng.slama ni tumbuk cili je..huhu..

    ReplyDelete
  4. @|wawa|


    hehe. nasib baik akak share kan?
    ada org buat guna cili padi dgn bwg putih plak. mcm2 cara ada.. tp akak paling suka cara yg ni !! nyum nyum

    ReplyDelete
  5. pedas sgt. x suka :)

    ReplyDelete
  6. a'ah..cred 2 akak.pasni leh la cuba..hehe.alaa..wawa da nk bes prac tpx jmpa2 pn lg akak..hehehe

    ReplyDelete
  7. @|wawa|

    cuba jgn xcuba !
    bila habis prac??

    ReplyDelete
  8. hehe..blik uma t cuba la..nk try wat macaroon jgk..hehe..next week.july29 last..tp mybe stay smpi awl puasa kot..hehe

    ReplyDelete