Saturday, December 31

2012


Assalammualaikum


In just less than 2 hours we would be approaching 2012. How time flies ! So many things happened in 2011 which I don't have intention to story about it. Huhu. So how you guys gonna celebrate your new year? As for me I'm not celebrating. I'm in KB now attending my girlfriend's wedding. So yeah me gonna be in KB for 2 years. Literally. LOL.

 I just hope that next year my life would be better in all aspects and bring me more happiness. InsyaAllah. Okaylah I should stop now. Time to take some piccies with the newlyweds. Teeheee 

 So happy new year 2012 everyone ! 

 Nota kaki : I hope this one would be publish cause been trying since a few hours ago to do so.

Thank you for reading ~!

Wednesday, December 28

Wordless Wednesday #24



You'll be missed !
T__T

Thank you for reading ~!

Tuesday, December 27

Day 1 : Road Trip To JB & Universal Studios Singapore

Assalammualaikum..

Finally ! Berjaya jugak update. What took me so long to update is I have to transfer all piccies from lappy to my hp. Sebab nak watermark semua photos. Bajet ada orang nak save photo aku la kan. HAHAHA..

Okay so this entry basiclly will touch about my road trip to JB & USS (Day 1) last few weeks. We all stay JB so masuk Singapore only on second day je. Kata bajet trip kan. HEHE

Fyi, I've never been to JB. So aku kinda excited to be there. Trip kali ni pergi berempat sahaja berbanding trip ke Bandung last year, 9 orang. 5 orang lagi tu masing-masing dah ada family.,commitment, hal lain. Jadi kami berempat yang takde strings attached ni la yang boleh berjimba ke USS ! 
We start the journey from Putrajaya around 9.30am and safely arrived at the hotel at 2.00pm.

So this is the view of the hotel from outside. Tak susah nak cari hotel ni since once masuk Skudai je dah jumpa signboard. Easy peasy ! Somemore the hotel color sangat membantu. We can spot it from far..


And this is how the room looks like. Sorry I forgot to snap the piccies. Ni je yang sempat. For  budget trip like this, I would say this room is comfortable and affordable ! Yang penting cermin sangat besar !! Sesuai untuk camwhore. HEHE.


Well as all of you aware, that tune hotel only provide basic facilities for their hotel. So if you plan to book air-condition, it's better for you to just check in using foursquare (for the 1st check-in only). Yes you heard me. It's for free.. actually untuk 12 hours je tapi sampai last day kitorang boleh guna air-cond tu. hehe


Okay after that we went to Sekinchan Ikan Bakar to have our lunch. Sorry once again. Gambar makanan masa sampai lupa snap lagi. Maklumlah kami semua kebulur. HEHE..We ordered Ikan siakap. Price per person dalam RM24. Not bad. Affordable. Not to mention quite tasty.

After dah recharge our energy we headed to Merlin Tower to get our USS and bus tickets ! Oh sebenarnya waktu book hotel you can book bus to USS direct from tune hotel. Tapi kawan aku terlupa nak book. Somemore to buy tickets for USS you have to pay via Credit card. Since kami ni semua bukan credit card owner so we opt to have a travel agent to do it for us. Hassle-free ! It's a packge of RM200 for USS & bus tickets altogether.

Then kami pun pergi ke City Square JB. Nak tukar SGD and I want to buy a new sunglasses since mine was left in my car. Beli yang murah saja. Then jalan-jalan sikit.

View of Woodlands Checkpoint from far.

Selesai jalan semua pulang ke Danga Bay dan lepak kat sana untuk dinner. We missed the chance for tour to Pantai Lido. Masa tu sibuk camwhore. Tak perasan pun ada tour tu. Rugi sangat ! urghhh -_- Btw now feast your eyes with some of the photos we manage to snap !


Sunset ! SubhanAllah. It was beautiful :)





Disebabkan frust tak dapat join the tour kami pun membawa diri pergi dinner di Danga Beach. Masa tu ada funfair. So agak meriah la... Dinner di salah sebuah kedai di situ. Tak ingat kedai apa. Masing-masing agak kenyang so just order light dinner. Kerang bakar & tauhu bakar.


Tauhu bakar nye sangt sedap. Hen haoci kalau dalam mandarin ! Superb. Aku sampai sekarang teringat. How I wish its just a few minutes to go there. Boleh hari-hari makan tauhu bakar tu. Well kerang bakar pun sedap jugak ! Memang licin malam tu makan. HEHE..

Last but not least gambar yours truly masa dekat funfair.


So berakhir la hari pertama di JB. Wish to have more time to explore JB. Time constraint. So entry day 2 akan bersambung dengan experience ke USS, day 3 ke Johor Premium outlet. Stay tune !

Notakaki : This is my 500th post. Woot !

Thank you for reading ~!

Monday, December 19

Teaser : road trip to JB & Universal Studios Singapore


My FB timeline. I ♥ it !
Eh apa kena mengena ni? HAHA. saja nak letak one of my favorite pic during my road trip to JB & Universal Studios Singapore recently. Biasalah aku. Gambar tu paling suka sebab tu semua social network guna gambar yang sama, gambar yang vain & gambar yang di edit baik punya. Boleh tahan skill edit aku kan? HAHAHA..

Okay peeps gimme time to update ya. Tengah mencari jiwa untuk update ni...
Nah lagi satu gambar untuk tatapan. Waktu ni nak balik dah. Sila abaikan gambar pakcik di sebelah. HEHE



Nota kaki : I'm taking my own sweet time to think about it. I can't afford to let it happen. I may be seen as happy from external but internally I'm falling to pieces T__T

Thank you for reading ~!

Wednesday, December 14

Wordless wednesday #23

Another update. Soon. InsyaAllah

Thank you for reading ~!

Wordless Wednesday #22

Will update about it SOON. But how soon is soon? 0_o

Thank you for reading ~!

Thursday, December 8

Ombak Rindu

 
5.2 milion dalam masa seminggu. amazing !

Assalammualaikum...

Hari ini baru berkesempatan nak buat sedikit review. Eceh. Daku tak sihat sebenarnya. Sewaktu menonton pun tengah demam. Tapi gigih juga pergi menonton. HEHE. Sebab dah terbeli tiket awal ler... 

Apa yg boleh aku cakap, cerita ni tak seperti yg aku harapkan Ada scene yg pendek..ada jugak yg tak sama langsung dari jalan cerita asal..Contohnya watak Musliha kawan baik Izzah memang takde. Ya aku faham, 1 novel tu boleh cerita dgn details, movie 2 jam apa la sangat kan..Sebab tu aku rasa kalau nak adaptasi dari novel ni better buat drama bersiri. Barulah puas dan boleh compare dengan novel. Tapi jangan pulak ambil pelakon baru yang tak berapa pandai nak berlakon jadi watak utama macam drama LBS tu. Takde feel aku nak tengok. 

  Just a short review about the main actor/actress

Hariz - Memang tak disangkal Aaron Aziz yang paling layak. Tapi sebab scene pendek-pendek so tak dapatlah nak tengok Hariz yang sebenar. Seorang yang sangat kejam di awal cerita, tetapi begitu cintakan Izzah di penghujung cerita. Dalam filem, so-so aja. Tak begitu kuat rasa cintanya. Again, time constraint.

Izzah - Nak kata mengecewakan tidak, berjaya pun tidak. Kalau scene yang Maya tak perlu cakap, menjadi dengan lirikan mata, ekspresi. Tapi bila bertutur barulah rasa kejanggalan nya. Loghat urban Maya masih ada. One more thing yang aku perasan sangat, di awal cerita Maya bahasakan dirinya sebagai SAYA. Aku frust. Sebab sepatutnya dia bahasakan diri dia IZZAH. Nasib baik dah hujung-hujung tu betul. 

Mila - Not bad. Cuma Lisa maybe macam terlampau mencuba. 

Overall I would say Ombak Rindu was good. But not the best. And I didn't cry. 
 Well pendapat kita berbeza-beza.  Pergilah menonton. Sekurang-kurnagnya anda akan merasa sebak mendengar alunan lagu OST Ombak Rindu versi Hafiz. Sangat syahdu. Thumbs up for the OST & sinematografi.

My rating: 3.5/5

 
Nota kaki :  It was my fault sebab sibuk baca balik novel ni a week before the movie. So aku masih dibayangi dengan jalan cerita seperti dalam novel. Next time,sila jangan baca novel dahulu. Sekian

Thank you for reading ~!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...